Retseptid
17. november 2023 19:27

TEISTMOODI ARGIROOG | Vürtsine hakklihakaste

Argine hakkliharoog on mõnusalt vürtsikas ja tõhusalt toitev roog. Aasiapärase mekiga kaste maitseb hea nii riisi kui muna-või riisinuudlitega. Hästi sobib lisandiks aurutatud brokoli või värske salat.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisained
  1. 1 sibul
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 1 punane tšilli
  4. 500 g veisehakkliha
  5. 2 sl õli
  6. 1 sl riivitud ingverit
  7. 1 dl heledat sojakastet
  8. 0,5 dl riisiäädikat
  9. 1 sl pruuni suhkrut
  10. 1,5 dl tomatipüreed
  11. 0,5 laimi mahl
  12. soola
  13. musta pipart
  14. cayenne`i pipart
  15. meelepäraseid nuudleid, riisi või brokolit serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki.

  2. Pruunista hakkliha pannil õlis. Prae kastruli põhjas õlis sibulat 3-4 minutit. Lisa siis tšilli, küüslauk ja ingver ning kuumuta läbi.

  3. Tõsta potti hakkliha, lisa sojakaste, riisiäädikas, suhkur ja tomatipüree. Kuumuta paar minutit. Lisa 3-4 dl vett ja hauta kaane all 30-35 minutit.  Kui kaste on liiga paks, lisa veel vett. Maitsesta kui vaja soola, laimimahla ning pipardega.

  4. Serveeri nuudlite või riisi ja aurutatud brokoliga.