Argine hakkliharoog on mõnusalt vürtsikas ja tõhusalt toitev roog. Aasiapärase mekiga kaste maitseb hea nii riisi kui muna-või riisinuudlitega. Hästi sobib lisandiks aurutatud brokoli või värske salat.
Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisained
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 punane tšilli
- 500 g veisehakkliha
- 2 sl õli
- 1 sl riivitud ingverit
- 1 dl heledat sojakastet
- 0,5 dl riisiäädikat
- 1 sl pruuni suhkrut
- 1,5 dl tomatipüreed
- 0,5 laimi mahl
- soola
- musta pipart
- cayenne`i pipart
- meelepäraseid nuudleid, riisi või brokolit serveerimiseks
Valmistamine
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki.
Pruunista hakkliha pannil õlis. Prae kastruli põhjas õlis sibulat 3-4 minutit. Lisa siis tšilli, küüslauk ja ingver ning kuumuta läbi.
Tõsta potti hakkliha, lisa sojakaste, riisiäädikas, suhkur ja tomatipüree. Kuumuta paar minutit. Lisa 3-4 dl vett ja hauta kaane all 30-35 minutit. Kui kaste on liiga paks, lisa veel vett. Maitsesta kui vaja soola, laimimahla ning pipardega.
Serveeri nuudlite või riisi ja aurutatud brokoliga.
Kommentaarid (0)