Bataat annab keeksile kena värvi ja mahlakuse. Lihtsatest ainetest küpsetis maitseb hästi nii külma piima kui kuuma kohvi või tee kõrvale.
- 600 g bataati
- 150 g võid + vormi määrimiseks
- 3 dl suhkrut
- 3 suurt muna
- 3 dl nisujahu
- 2,5 tl küpsetuspulbrit
- 1,5 dl mannat
- 100 g kuivatatud jõhvikaid
- riivsaia vormi puistamiseks
Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika bataat 2-3 cm viiludeks. Lao viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane 15-20 minutiks ahju. Või keeda vees pehmeks, 15- 20 minutit. Lase jahtuda. Lõika ära koor, eemalda seemned ja püreeri viljaliha.
Alanda ahju temperatuur 175 kraadile.Vahusta või suhkruga. Mikserda ükshaaval hulka munad ja lõpuks bataadipüree.
Lisa tainasse küpsetuspulbriga segatud jahu, manna ja jõhvikad ning sega ühtlaseks.
Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud vormi. Küpseta 45-50 minutit. Proovi küpsust tikuga- kui keskele torgatud tikk on välja tõmmates puhas, on keeks küps.Võta vorm ahjust ja lase 10-15 minutit jahtuda. Siis kummuta vormist ja lase täiesti jahtuda.
Kommentaarid