Nii lihtne, aga nii maitsev! Muidugi võib piruka küpsetada ka muude hapukate õuntega, aga no antoonovkad on pirukas võrratud! Soovi korral või pirukale serveerimisel peale niristada karamellkastet.
- 400 g lehttainast
- 1 muna
- 2 sl suhkrut
- 400 g hapusid õunu
- 1 dl pruuni suhkrut
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 1 väike muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- karamellkastet serveerimiseks
Kuumuta ahi pöörõhurežiimil 210 kraadini. Tõsta ahjuplaat ahju sooja.
Koori õunad, eemalda südamikud, lõika õhukesteks viiludeks. Sega 1 dl pruuni suhkrut ja 0,5 tl kaneeli. Lisa õunaviilud ja sega läbi.
Sega pehmeks hõõrutud toorjuustu hulka muna, 1 dl suhkrut ja vanillisuhkur.
Rulli tainas lahti 0,5 cm paksuseks ristkülikuks u 20x40 cm. Tõsta keskele pikuti peale toorjuustusegu. Lao peale õunad.
Lõika taina- või pitsalõikuriga diagonaalselt mõlemalt poolt täidist 1 cm laiused ribad, jäta u 1 cm kauguselt täidisest lõikamata. Keera ribad vaheldumisi mõlemalt poolt täidisele kuni õunad on kaetud.
Võta plaat ahjust, kata küpsetuspaberiga ja tõsta pirukas plaadile. Pintselda pealt munaga ja puista peale 2 sl suhkrut.
Küpseta ahjus 20-25 minutit kuni tainas on kuldpruun ja krõbe. Lase jahtuda, enne kui lahti lõikad.
Kommentaarid (0)