Foto: Kollaaž (Pixabay, erakogu)
Toiduuudised
13. oktoober 2023, 16:16

ITAALIA KOKK: kui pasta carbonara’s on koor, siis see ei ole Itaalia toit (1)

Eestlaste seas ja ka kogu maailmas on Itaalia köök üks armastatumaid, kuid sageli kiputakse retseptidele liiga loominguliselt lähenema. „Tegelikult on Itaalia toit väga lihtne ja valmib vähestest koostisosadest,“ kinnitab Alberto Galbiati, kes peab Balti Jaama Turul Itaalia toidu letti Eugenios.

Kooslused, mis meile võivad tunduda saapamaa toidu juures tavapärased, teevad Alberto sõnul itaallasi sisemiselt kurvaks. „Me ei nimeta neid vigadeks ja ei saa pahaseks, aga ma kindlasti muutun natuke kurvaks.“ Alberto on valmis laupäeval Balti Jaama Turul toimuval rahvusvahelise toidu päeval soovijatele põhjalikumalt näpunäiteid jagama, aga mõningaid olulisemaid reegleid selgitab ta järgnevalt ka Toidutare lugejatele.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99