Foto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
13. oktoober 2023, 12:36

NÄDALA MAIUS | Kaneeline õunavaht

Lihtne magustoit, mis on eriti maitsev sügisel, kui värske õunasaak aiast või turult võtta. Võid eelmisel päeval peaaegu valmis teha, ainult vahukoore vahustamine ja õunaseguga kokku segamine jäta vahetult enne serveerimist.

Valmistamise aeg
30 minutit + õunasegu jahtumisaeg
Koostisosad
  1. 500 g hapukamaid õunu
  2. 1 dl suhkrut
  3. 1 dl vett
  4. 1 tl kaneeli
  5. 200 g maitsestamata toorjuustu
  6. 2 dl vahukoort
Valmistamine
  1. Koori õunad, eemalda seemnekoda ja haki õunad väikesteks tükkideks. Tõsta õunatükid potti, lisa suhkur, vesi ja kaneel ning sega läbi. Kuumuta madalal kuumusel 8-10 minutit, kuni õunatükid on üsna pehmed, kuid siiski veel tükid, mitte püree. Sõltuvalt õunasordist võtab see aega rohkem või vähem, nii et jälgi oma õunapotti! Lase õunasegul maha jahtuda.

  2. Mikserda soe toorjuust läbi. Sega juurde jahtunud õunad, jäta natuke ka kaunistamiseks. Vahusta koor ja sega õunasegu hulka. Jaga segu portsjoniteks ning tõsta peale veidi õunasegu. Serveerida võid kohe, aga võid magustoiduportsjonid ka paar tundi varem külmkappi valmis teha.