MINE METSA! Seenesõpradel on praegu metsas palju tegemist. Kui korvid on täis korjatud, saab seeni nautida värsketes roogades, aga ka talveks marineerida, hapendada või sügavkülmutada.Foto: Pexels
Toiduuudised
16. september 2023 10:28

Võrratud seened pannile, potti ja purki

Sel sügisel on seenesõbrad õnnistatud olukorras, sest metsad on seeni täis. Nüüd tuleb potid-pannid ja purgid-tünnid valmis seada, et kogu rikkus maitsvateks roogadeks teha ja ülejäänu talveks tallele panna. Ning isegi kui seenesaak kasinaks jääb, on üks tore päev metsas garanteeritud.

Seeni tuleks puhastada ja võimaluse korral töödelda korjamise päeval, kuna need riknevad väga kiiresti ja kaotavad maitse. Samuti toimetavad nendes edasi ussid ja võib juhtuda, et pealtnäha ilus ja puhas seen on järgmisel päeval läbi ussitanud. Seened, mis ei vaja kupatamist, näiteks enamik puravikest, kukeseened, kuuseriisikad, osa pilvikuid ja kitsemamplid, võib kohe pannile, soolvette, marinaadi või sügavkülma panna. Kõiki teisi seeni peaks vähemalt 10–25 minutit kupatama. 

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99