Suur ja mahlane plaadipirukas lehttaina põhjal valmib kiiresti, aga saab ka üsna kiiresti otsa, sest see on lihtsalt nii maitsev! Mahedale-magusale porgandile ja pastinaagile annab pikantsust peale puistatud sinihallitusjuust. Kui see ei meeldi, siis asenda näiteks fetaga või lisa maitse tugevdamiseks hapukoore-juustusegusse kuivatatud tüümiani. Porgandid ja pastinaagid võid juba eelmisel päeval ette valmistada, siis läheb pirukategu veel kiiremini.
- 600 g värsket lehttainast
- 350 g porgandit
- 350 g pastinaaki
- 500 g hapukoort (20%)
- 100 g riivitud juustu
- soola
- musta pipart
- 3 sl hakitud värsket tüümiani
- 50 g sinihallitusjuustu
- 2 sl vedelat mett
Rulli lehttainas küpsetuspaberil lahti veidi suuremalt kui paber ja tõsta ahjuplaadile. Rulli ülerippuv osa sõrmedega servadesse kõrgemaks randiks. Torka tainasse kahvliga auke.
Koori porgandid ja pastinaagid ja lõika pikuti võimalikult õhukesteks viiludeks, võid seda teha nii terava noa kui ka köögimandoliini ja juurviljakoorijaga.
Sega hapukoore hulka riivitud juust ning maitsesta u 1 tl soola, 0,5 tl pipraga ja hakitud tüümianiga. Määri segu tainale, aseta kihiti peale juurviljaviilud ja puista peale natuke soola ja pipart. Murenda sinihallitusjuust tükikesteks ja puista pirukale, viimasena nirista peale vedel mesi.
Küpseta 200-kraadise ahju keskel 35-40 minutit. Lase enne lahti lõikamist 10-15 minutit plaadil seista.
Kommentaarid (0)