Magus-vürtsikas lisand sobib eriti hästi sea- ja loomaliha ning vorstide kõrvale, samuti tugevamaitselise juustuga nautimiseks. Tasub teha paar päeva enne söömist valmis, siis jõuavad maitsed tervikuks ühineda. Kui kapis on vaid 30% äädikat, siis lahjenda see vahekorras 1 osa äädikat 2 osa vett. Ja kui moos mekib, siis tee kohe rohkem, jaga väikestesse purkidesse ja võta külla minnes üllatuseks kaasa.
- 1 punane tšilli (12-14 g)
- 1 tl soola
- 1 tl koriandriseemneid
- 1 dl 10% äädikat
- 1 dl marmelaadisuhkrut
- 200 g värsket kurki
- 20 g värsket tilli
Pese tšilli, poolita, kaabi seemned välja ja haki vili peenelt. Tõsta potti, lisa sool, koriandriseemned, äädikas ja suhkur. Kuumuta keema ja keeda umbes 2 minutit.
Pese ja kuivata kurk, aga ära koori. Riivi jämeda riiviga. Lisa kurgimass potti ja kuumuta korraks keema. Tõsta pott pliidilt, lase umbes 10 minutit jahtuda, siis lisa hakitud till. Tõsta puhtasse purki, sule kaanega, lase täiesti maha jahtuda ja säilita külmkapis.
Kogus 300 ml
Kommentaarid (0)