Foto: Kollaaž (Erki Pärnaku)
Toiduuudised
2. september 2023 08:35

TERVISLIK TAI KÖÖK: võtmesõna on tasakaalus maitsed

Mis võiks praeguste rõskete ilmadega paremini vere käima lüüa kui kausitäis mõnd vürtsikat Tai suppi või karrit. Kes täna esmakordselt Balti jaama turul toimuvale Tai festivalile ei jõua, võiks ise kodus mõnd tervislikku Tai rooga teha. Soovitusi selleks jagavad restorani Nok Nok peakokk Khampan Pukdangpan ja restorani Õhetav Naeratus peakokk Supranee Loit.

Tai köögis pole keerulisi küpsetamis- ega praadimistehnikaid, kõige tähtsam oskus on toorainet hästi õhukeselt viilutada või peeneks hakkida ja siis kiirelt praadida. Sestap Tai toidud valmivad kiirelt – traditsiooniliselt kas aurutades, grillides või vokkides. Ka ei lähe Tai toidud kulukaks – kui kord mõned kastmepudelid ja pastapurgid ära on ostetud, lähevad need käiku paljudes retseptides.

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99