26 KILO TOITU LENDAB AASTAS PRÜGIKASTI: tippkokk Peeter Pihel õpetab, kuidas vähendada toiduraiskamist
Kuigi pidevalt räägitakse elukalliduse tõusust, viskab keskmine eestlane aastas prügikasti 26 kilogrammi toitu. Sestap püüab tänavu septembris juba üheksandat korda toimuv Eesti toidu kuu juhtida inimeste tähelepanu läbimõeldud ja säästlikule tarbimisele. Mis siis aitaks kodus toitu nutikalt ära kasutada?
Tippkokk Peeter Pihel õppis juba lapsena, et toitu tuleb suhtuda lugupidamisega. „Maal kasvades tundus kõik toiduga seonduv väga lihtne ja loogiline – midagi ära ei visatud, kõik läks käiku ning ühelt toormelt võeti seitse nahka,“ ütleb maapoisina üles kasvanud tippkokk. Ta soovitab ka linnainimestel endale aru anda, kust on toit pärit ja kuidas see sinu lauale jõudis. „Keegi on teinud tohutut tööd, et seda kasvatada, toota, pakendada, poodidesse ja turgudele laiali vedada, riiulitele paigutada. Kõigele sellele on kulutatud väga suur ressurss ja kui sa midagi ära viskad, on see ressurss raisatud.“
Kommentaarid (0)