See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.
Vaja läheb:
1.5 spl oliiviõli
250 ml puljongit
1 hakitud sibul
4 purustatud küüslauguküünt
2 hakitud jalapenot
2 hakitud sellerivart
1 hakitud paprika
1 purk purustatud tomateid
6 spl tomatipastat
1 purk punased ube
1 purk kikerherned või valgeid ube
1-2 spl tšillihelbeid
2 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kuivatatud oreganot
maitse järgi sool ja Cayenne pipart
Serveerimiseks taimset koor, Bon maitsepärmi
Valmistamine:
1. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud.
2. Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust.
3. Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.
4. Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.
5. Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.
6. Serveeri maitsepärmi või taimse koorega.
Kommentaarid (0)