Tõeliselt mõnusas pirukas on muredal põhjal mandlikreem ja selle peal hapukad aprikoosid. Pirukale võib panna ka ploome, virsikuid või nektariine, ka nendega tuleb küpsetis maitsev.
- 400 g aprikoose
- 1 sl suhkrut
- 0,5 sidruni mahl
- tuhksuhkrut peale raputamiseks
Poolita aprikoosid ja eemalda kivid. Pane kaussi, lisa suhkur ja sidrunimahl. Sega läbi ning jäta 30 minutiks maitsestuma.
- 3,5 dl nisujahu + rullimiseks
- 1 sl suhkrut
- näpuotsaga soola
- 95 g võid
- 1 muna
Näpi kausis jahu, suhkur, näpuotsaga soola ja või puruks. Tee keskele süvend ja löö sinna muna. Sega ühtlaseks tainaks.
Rulli tainas jahusel lauale kettaks ja suru 23-24 cm pirukavormi põhja. Pane 30 minutiks külmkappi.
- 70 g pehmet võid
- 1 dl suhkrut
- 70 g jahvatatud mandleid
- 1 keskmine muna
Mandlikreemiks hõõru pehme või suhkru ja jahvatatud mandlitega ühtlaseks. Sega hulka muna.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta pirukapõhi külmkapist, määri põhjale mandlikreem ja lao peale aprikoosid lõikepool üleval. Pane ahju ja küpseta 35-40 minuti kuni põhi on kuldpruun ja krõbe.
Võta ahjust ja lase 10 minutit jahtuda, siis võta vormist ja lase täiesti jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid (0)