Hapuka karusmarja moosikaaslaseks sobib pirn oma magusa mahlasusega väga hästi. Vanill teeb moosi oivaliselt aromaatseks ja maitse peeneks, nii et võid moosi ka juustumoosina kasutada. Eriti hästi sobib see hallitusjuustude kõrvale.
- 650 g karusmarju
- 3 pirni (kokku u 400 g)
- 1 sidruni mahl
- 0,5 pool vanillikoort
- 400 g moosisuhkrut
Puhasta karusmarjad ja tõsta potti. Poolita pirnid, koori ja puhasta välja seemnekoda. Lõika pirnid tükkideks potti karusmarjade juurde. Pigista peale ühe keskmise sidruni mahl. Poolita vanillikoor, kaabi seemned potti ja lisa samasse ka koor.
Lase rahulikult keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Siis lisa moosisuhkur, lase taas rahulikult keema tõusta ja keeda moosi aeg-ajalt segades 15-20 minutit. Kui soovid, võid moosi pudrunuiaga kergelt peenemaks tampida, enne seda võta vanillikoor välja.
Jaga kuum moos puhastesse purkidesse ja sule kaanega. Säilita moosiriiulil.
U 650 ml
Kommentaarid (0)