Põhjamaine väekas mari tikker väärib kasutamist hoopis rohkem. Kisselis või kompotis on see mõnusalt hapukas mari asendamatu. Eriti hea maitseb kompott koos eriti õhulise saiapudinguga.
- 6 saiaviilu
- 2 dl piima
- 3 muna
- 75 g pehmet võid + vormi määrimiseks
- 1,25 dl suhkrut
- veidi soola
- 0,5 liitrit puhastatud tikreid
- 8 dl vett
- 2 dl suhkrut
- 1 kaneelikoor
- 2 sl kartulitärklist
Pane saiaviilud piimaga 30-60 minutiks likku, sõltuvalt sellest kui tahke on sai.
Pane tikrid, vesi, suhkur ja kaneelikoor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 10-15 minutit kuni marjad on parajalt pehmed.
Lahusta kartulitärklis väheses külmas vees. Lisa samal ajal hoogsalt segades kompotile ja kuumuta kuni kompott pakseneb. Ära lase keema. Võta kastrul pliidilt ja lase jahtuda.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Eralda munavalged ja -kollased. Hõõru või kohevaks, lisa suhkur, sool ja ükshaaval munakollased ning hõõru vahuseks. Sega saiamassi hulka. Vahusta munavalged kergeks vahuks ja sega teiste ainetega.
Määri ahjuvorm võiga ja tõsta mass vormi. Küpseta 25-30 minutit.
Serveeri soojalt tikrikompotiga.
Kommentaarid (0)