Maitsev, lihtne ja toitev taimne kaste sobib koos keedetud riisiga kergeks õhtusöögiks kogu perele. Võimalusel kasuta eri värve ube, nii saad kastmele värvi juurde. Maitsele saad särtsakamat sügavust lisada magusa tšillikastmega. Laktoosivabaks roaks kasuta koore asemel näiteks kaerajooki.
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
- 2 sibulat
- 2 sl õli
- 2 purki ube vees (valgeid, pruune või mõlemaid)
- 3 dl köögikoort 20%
- 3 sl tomatipastat
- 1 sl magusat tšillikastet, soovi korral
- 1 sl mahedat sinepit
- soola maitse järgi
- purustatud pipart maitse järgi
- värsket peterselli, hakitud
- kirsstomatid, tükeldatud
Valmistamine
Koori sibulad ja haki. Kuumuta poti põhjas õlis klaasjaks.
Vala oad sõelale, loputa rohke külma veega ja nõruta, lisa potti sibulate juurde ja sega läbi. Lisa koor, tomatipasta ja tšillikaste (kui kasutad) ning sinep. Kuumuta rahulikult keemiseni, siis keera kuumus maha. Maitsesta soola ja pipraga ning hoia potti veel umbes 5 minutit kuumal pliidiplaadil.
Serveeri keedetud riisiga ning puista peale hakitud peterselli ja poolitatud kirsstomateid.
Kommentaarid (0)