Foto: Jaan Heinmaa
Hoidised
16. juuni 2023 15:47

SOBIB IGALE POOLE | Rabarberi-tomatiketšup

Magushapu ketšup sobib grillvorstide ja -liha juurde, aga ka võileivakatteks ja hautiste maitsestamiseks. Lase keedusel enne söömist umbes nädal aega purgis laagerduda.

Valmistamise aeg
90 minutit
Koostisosad
  1. 2 sibulat
  2. 450 g rabarberit (puhastamata)
  3. 400 g küpseid tomateid
  4. 1 dl suhkrut
  5. 1,5 dl pruuni suhkrut
  6. 1 dl valge veini äädikat
  7. 1 tl soola
  8. 1 tl kaneeli
Valmistamine
  1. Koori sibulad ja rabarberid ja lõika mõlemad suuremateks tükkideks. Lõika ära tomatite varreots ja haki viljaliha samuti suuremateks tükkideks. Pane sibulad, rabarberid ja tomatid potti, lisa kõik ülejäänud ained ja sega hoolikalt läbi. Kuumuta potitäis rahulikult keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda segu kokku poikvel kaane all umbes tund aega. Aeg-ajalt sega.

  2. Mõõda kuum ketšup puhastesse purkidesse, sule kaas ja tõsta purgid umbes 10 minutiks kaane peale seisma. Säilita jahedas.

  3. Kogus 800ml