Viini šnitsel.
Foto: Unsplash9. september 2023 11:11
Artikkel ilmus esmakordselt 09.09.2020
HEAD ŠNITSLIPÄEVA! Viini legendaarse keisrite maiuspala juured ja valmistamisnipid
Seda rooga on nimetatud gastronoomiliseks unenäoks, eriti kui serveeritud nii nagu vaja – värske vasikalihapala õhukeses riivsaiaümbrises, saadetuna kapparitest, kornišonidest ja sidrunilõigukestest. Või vähemalt ühega neist.
Legendi kohaselt pani sellele Austria köögi tähtroale alguse marssal Joseph Radetzky von Radetz, kes tõi aastal 1857 selle retsepti Itaaliast Viini. Nimelt olla keegi krahv Attems maininud keiser Franz Josephile olukorrast Lombardias ülevaadet andes, et seal piirkonnas on kohapeal tegutseva välimarssali von Radetzi kinnitusel maitsev liharoog. Kui marssal naasis Viini, käskinud keiser tal see retsept kaasa võtta.
Edasi lugemiseks:
Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad
Vaata võimalusi
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Osta üks artikkel
Ühe artikli lugemisõigus
3.99
Tellimus olemas? Logi sisse
Kommentaarid (0)