Viini šnitsel.

Foto: Unsplash
Toiduuudised
9. september 2023 11:11

Artikkel ilmus esmakordselt 09.09.2020

HEAD ŠNITSLIPÄEVA! Viini legendaarse keisrite maiuspala juured ja valmistamisnipid

Seda rooga on nimetatud gastronoomiliseks unenäoks, eriti kui serveeritud nii nagu vaja – värske vasikalihapala õhukeses riivsaiaümbrises, saadetuna kapparitest, kornišonidest ja sidrunilõigukestest. Või vähemalt ühega neist. 

Legendi kohaselt pani sellele Austria köögi tähtroale alguse marssal Joseph Radetzky von Radetz, kes tõi aastal 1857 selle retsepti Itaaliast Viini. Nimelt olla keegi krahv Attems maininud keiser Franz Josephile olukorrast Lombardias ülevaadet andes, et seal piirkonnas on kohapeal tegutseva välimarssali von Radetzi kinnitusel maitsev liharoog. Kui marssal  naasis Viini, käskinud keiser tal see retsept kaasa võtta. 

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99