Kodused kevadrullid broilerihakkliha ja köögiviljadega
TAINAS
2.5 dl Nisujahu
1 tk Lahtiklopitud muna
1 spl Külm vesi
TÄIDIS
200 g Broileri hakkliha
1 spl Õli
75 g Kapsas
30 g Porgand
2 tk Hakitud roheline sibul
2 spl Hakitud koriandrilehed
0.5 tl Seesamiõli
0.5 spl Austrikaste
2 tl Riivitud ingver
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Hakitud tšilli
0.25 dl Maisijahu
1 spl Vesi
1.5 spl Rapsiõli
SERVEERIMISEKS
Magus tšillikste
Valmistamine
12 tk
1. Sõelu jahu kaussi ja tee keskele süvend, kalla sinna külm vesi ja lahtiklopitud muna. Sega ained läbi ja sõtku kuni tainas on elastne. Keera toidukilesse ja pane ööks külmkappi.
2. Lõika tainas u 12 ühesuuruseks tükiks ja rulli jahusel laual võimalikult õhukeseks. Mida õhem tainas on seda krõbedam tuleb rull. Ideaalselt võiks see olla lausa paberõhuke, kuid see ei tohiks täidise peale panemisel siiski katki minna. Pane tainatükid täidise valmistamise ajaks külmkappi.
3. Pane ahi 220 kraadi juurde sooja. Pruunista hakkliha pannil õlis, võta pliidilt ja nirista ära rasv ära, kui seda on tekkinud. Lase jahtuda.
4. Sega kausis hakkliha, hakitud või ribadeks lõigatud kapsas ja porgand, hakitud roheline sibul, koriander, seesamiõli, austrikaste, ingver, hakitud küüslauk ja tšilli. Sega maisijahu eraldi kausis veega.
5. Aseta igale tainatükile u 1 sl täidist. Keera taina alumine ja ülemine äär täidise peale ja siis rulli. Kasta sõrm maisilahusesse ja tõmba sellega tainaäär kokku, suru rulli külge.
6. Pane rullid ahjuplaadile ja pintselda õliga. Küpseta 16-20 minutit kuni on helepruunid. Kui oled 10 minutit küpsetanud, keera ümber, siis jäävad rullid mõlemalt poolt krõbedamad ja küpsevad ühtlasemalt.
Serveeri tšillikaste dipiks kõrval.
Kommentaarid (0)