Porgandi-kartulipüreesupp koos võileibadega sobib hästi kiireks argilõunaks.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
15. mai 2020 13:00

VALMIB 20 MINUTIGA: porgandi-kartulipüreesupp koos tuunikalakreemiga võileibadega

Rõõmsalt oranž supp valmib käepärastest koostisosadest, kuid maitseb külluslikult. Kapparitest särtsu saanud tuunikalakreem täiendab taimset suppi, nii et kõht saab mõnusasti täis.

Vaja läheb (neljale):

Supp:

  • 1 sibul
  • 7 porgandit
  • 2 kartulit
  • 5 dl puljongit
  • 2 oksakest või 2 tl kuivatatud rosmariini
  • praadimiseks õli
  • soola-pipart
  • serveerimiseks seemneid

Tuunikalaleivad:

  • 185 g konserv tuunikalatükke soolvees
  • 4 sl maitsestamata toorjuustu
  • 1 sl marineeritud kappareid
  • musta pipart
  • (röstitud) leiba või saia

Keeda suppi nii:

1. Koori ja haki sibul ning porgandid õhukeselt. Tõsta mõlemad potti ja prae õlis mõni minut.
2. Samal ajal koori ja haki kartulid.
3. Lisa potti puljong, kartulikuubikud ja rosmariin ning hauta köögivilju, kuni need on pehmed.
4. Võta pott tulelt ja püreesta keedus ühtlaselt kreemjaks. Vajadusel lisa veidi kuuma vett, et saaksid meelepärase konsistentsiga püreesupi. Maitsesta suppi soola-pipraga. Serveerides puista üle seemnetega.

Valmista tuunikalaleibu nii:

1. Nõruta vesi tuunikalatükkide vahelt korralikult välja.
2. Sega tuunikala toorjuustu ja kapparitega ning maitsesta musta pipraga.
3. Rösti soovi korral leib-sai ja kata need tuunikalakattega. Serveeri võileibu supi kõrval. 

Sobib ka näksilauale!
Kreemjas leivakate sobib ka filmi vaadates näksilauale näkileibade või krõbesaiadega.