Jõulud

Sandra Vungi-Pohlak: taimetoitlane ei pea jõulude ajal tingimata köögiviljakarrit ja hummust sööma (1)

Kersti Eero, 21. detsember 2019, 00:01
Taimsed „verivorstid“ ehk norivorstidFoto: Sandra Vungi-Pohlak

„Taimetoitlane ei pea tingimata jõulude ajal köögiviljakarrit ja hummust sööma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak, et õnneks on tänapäeval valikuid palju. Kogemaks turvalisi traditsioone pere keskel, võib näiteks küpsetada taimseid verivorste ja keeta taimset sülti.  

Omnivooril seostub jõululaud eeskätt verivorsti, süldi ja seapraega, aga klassikalistest pühadetoitudest ei taha ilma jääda ka paljud taimetoitlased. „Ega peagi jääma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak. „Agariga saab edukalt valmistada köögiviljasülti, norilehtedega teha taimseid verivorste, samuti võib teha seitani ehk nisuliha praadi ja muidugi taimeõliga hapukapsast. Kõrvale pohlamoos, ahjukartulid või keedukartulid või kartulivorm,“ räägib Sandra.  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

26. november 2019, 07:28
VEGAN PÄEVARETSEPT | Hapukapsaga täidetud ahjukartulid

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee