Kommentaar

Linnar Priimägi | Tõejärgsus meie toidulaual (1)

Linnar Priimägi, kultuuripsühholoog, 11. november 2019, 19:09
Foto: Jörgen Norkroos
Jõuluks tegin alati küüliku moorpraadi, nii nagu vanaema õpetas. See tava jätkub lapselapselapse Tristani peres. Aga Sirje tuli ükskord värske rümbaga otse Tartu turult ja rääkis, et kuulnud bussis, kuidas üks vene aktsenti tõmmu mees valjusti seletas: „А мис мина, вытан касси, тээн эра нагу янесе я мюн маха.“ Õnneks rippus meie küülikul liigitunnus – käpaots – küljes. 

Edasi vastutav väljaandja Ivar Kostabi juhtis kord tähelepanu, et „Eesti nõukogude entsüklopeedia“ lehekülje ülanurgas seisab ühel pool märksõna „Nõukogude Liit“, vastasleheküljel „näljahäda“. Mulle öeldi, et Arnold Rüütli juhitavas Eesti põllumajanduse akadeemias peetud tervet toiduvõltsimise teaduskonda, mis töötas välja menetlusi, kuidas näiteks sojaoast valmistada liha. Liha polnud poest saada ja Valmar Adams seletas ostuksile siirdunud abikaasa Leida kohta, et too „läks jahile“. Samal ajal ilmus lehes uudis, et Jaapanis osatakse loomaliha töödelda äravahetamiseni kalasarnaseks!

Edasi lugemiseks:

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee