Eesti uudised

M.V.Wool lühendab osade toodete säilivusaega (5)

Toimetas Johanna-Kadri Kuusk, 17. oktoober 2019, 14:24
M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis VetevoolFoto: Martin Ahven
M.V.Wool lühendab külmsuitsutatud ja soolatud toodete realiseerimisaja 24 päevale senise 30 päeva asemel. Otsus puudutab naturaalseid tooteid, kus ei ole kasutatud listeeria kasvu pärssivaid e-aineid, teatas ettevõte.

Säilimistähtaeg lüheneb toodetel alates 10. detsembrist 2019. Üleminekuaeg on vajalik seoses lepingutega, mis nõuab klientide teavitamist minimaalselt üks kuu enne tehtavaid muudatusi. M.V.Wool on alustanud jaekaubanduse teavitamist muutusest.

Samal teemal

„Tahame minna probleemi juurteni ning välistada täielikult listeeriabakter nii tootmises kui ka toodetes. Toidu ohutuse tagamiseks teeme koostööd Veterinaar- ja Toiduameti ning Terviseametiga. Otsime lahendusi, mis on kõigi osapoolte huvides ja lubavad tarbijal olla kindel, et M.V.Wooli tooted on naturaalsed, ohutud ja listeeriavabad,“ ütles kalafirma nõukogu esimees Meelis Vetevool.

M.V.Wool AS alustas neljapäeval Harku tehases täielikku pesemist, desinfitseerimist ja steriliseerimist, mille vältel on ettevõttes kaheks päevaks tootmine peatatud. Meetme eesmärgiks on välistada listeeriabakteri esinemine tootmishoones ja –pindadel, kuigi alates juulist 2019 on leiuga proovide arv nullis, mis lubab järeldada, et listeeria on suudetud tehasest välja juurida.

Kalafirma on seisukohal, et ettevõtte tooted on alati vastanud Euroopa Liidus kehtivatele piirnormidele ning on välistatud nende kalatoodete kahjulik mõju inimeste tervisele. M.V.Wool teeb alates selle aasta kevadest tihedat koostööd VTAga ning järgib ameti poolt kehtestanud nulltolerantsi nõuet listeeriabakterile tehases.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee