Eesti uudised

Valge sai ja rukkileib taanduvad eestlaste toidulaualt (63)

Toimetas Katrin Rohtla, 5. oktoober 2019, 12:36
Sai.Foto: Jörgen Norkroos
Viimane kümnend on kahandanud Eesti elanike leiva-saiasöömist umbes kolmandiku võrra. Iseäranis on vähenenud tavalise valge saia ja klassikalise rukkileiva söömine, nende asemele on tulnud seemneleivad ja sepikud, ent neidki süüakse kokkuvõttes vähem kui varem.

Leiburi toodangus tähistab lihtsat klassikalist rukkileiba Toolse leib, kuid Leiburi juhi Asso Lankots ütleb otsekoheselt, selline toode sureb tõenäoliselt välja, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Nii-öelda vana kooli leivad-saiad on turul üsna hoogsalt langenud selle kümnendiga," tõdeb Lankots, et tarbija on klassikalisele leivale ja saiale selja pööranud.

Leiburi juht teab, miks tarbijad saia seest ikka seemneid ja täisterajahu otsivad - just selliste lisanditega pagaritooted lähevad hästi kaubaks: "Lisadega sai tundub inimesele tervislikum – lisand annab midagi jurude, näiteks kui seal on seemned."

Samal teemal

16. oktoober 2019, 10:00
10 PÕNEVAT LEIBA: kodutehtud leib on kõige maitsvam ja pole sugugi keeruline
16. oktoober 2019, 09:38
Head leivapäeva! Vaata, kui palju Eesti inimene aastas täisteratooteid sööb

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee