Eesti uudised

OHTLIK SUITSULIHA: kolmandikus proovidest leiti vähkitekitavaid aineid üle normi

Maaleht, 12. september 2019, 10:31

31 KOMMENTAARI

v
vegani-misjonär/ 13. september 2019, 04:58
Aga vaat veeganlus päästab maailma!
m
Mis on selle tõrvavee nimetus millega tehakse lihast ja kalast suitsuliha ja suitsukala ?/ 12. september 2019, 23:21
Tead, Dublini kesklinnas on prügila ja seda aromatiseeritakse selle tõrvaveega :)) Prügilal on alati suitsuliha aroom. Tead,Iirimaal pole suitsuliha ega suitsukala,ainult nimetus on.
u
uitaja/ 12. september 2019, 23:07
Mis lolli jama aetakse. Tean väga hästi ( ise olen59) Võrumaal onu jõuluks suitsetas saunas terve sea ja sai seda kuni järgmise jõuluni süüa. Ega lastele ja ka vanematelegi inimestele suvel aega midagi muud ei antud, kui kama ja suitsuliha ja praemuna. Tegelikult väga kena aeg oli. Nüüd siis suitsuliha kahjulikkusest. Onu suri 85 aastasena ja ei mingit vähki. Ise ka veel vähist terve. NII ET SUUR LOLL MÖLA
m
maamiis/ 12. september 2019, 20:01
Ametnike mõttetu jutt, tülgastav. Minu eelmine komm suunati modereerimisele ju siis Brüsseli ametnikule ei meeldinud.
o
Odin/ 12. september 2019, 17:24
Sellest uudisest ja suunitlusest kumab läbi vaid üks - Ohtlikku suitsuliha ja vorsti valmistatakse üksnes kodudes ning müüakse laatadel ja turgudel. Sellest järeldus: EL juhtivad jõud on võtnud poliitikas "liha söömine on kahjulik" suuna naturaalsel teel valmistatavate toodete keelamiseks. Sööma peab üksnes nn laiatarbekaupa, mis sisaldab nii mitu grammi maitseaineid, mis maitset ei anna ning toode peab olema n.ö hall mass, kuna suurtöösturitel jääb "tänu" turumüüjatele loodetav kasum saamata.
l
laiatarbekaup/ 13. september 2019, 05:02
ja kus on eriti palju veel igasugu säilituse ja e-aineid.
l
loogilisem oleks/ 12. september 2019, 16:12
juba hakata kõigi toiduainete mürgisisalduse määramise asemel hakata otsima selliseid haruldusi nagu mürgi ja mendelejevi tabelita toiduaineid - oleks lihtsam ja vähem tööd.
h
Hakka kasvõi vanduma!/ 12. september 2019, 16:09
Aga öelgu üks tark, milline aine millist vähki tekitab? Kõik teavad vähist kõike, aga umbmäärast jama ka ei maksaks kaelaaugust välja ajada!
k
Kaneel oli ohtlik, siis praekartulid, nüüd suitsuliha/ 12. september 2019, 15:52
Mis järgmisena letti võetakse? A tõstke siis hinda, ehk kompenseerib selle vähja!
e
elagu veeganlus!/ 13. september 2019, 05:04
Ainult toor-taimetoit ja juurikad!

v
Vegan / 12. september 2019, 15:07
Arukas inimene korjab metsast puuoksi ja nõgeseid söögiks.
m
maailma kuulsaimaid taimetoitlasi./ 13. september 2019, 05:05
n
12. september 2019, 14:08
Norra lõhet ka ei julge enam süüa ja ega see taimetoit ka puhas ei ole..
v
vanaisa/ 12. september 2019, 13:30
Tähendab, et on olemas norm mis võib vähki tekitavaid aineid olla... . aga üle normi ei tohi olla.
k
Kas/ 12. september 2019, 13:20
Kas see on S. Potisepa treitud jutuke? Tema ju on suurte tootjate palgaline suuvooder.
j
Ja jah / 12. september 2019, 12:52
kindlasti on tervislikum suurtootjate tõrvaveega leotatud keeduliha mis pole õiget suitsu eemaltki näinud.
j
12. september 2019, 12:01
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele.
a
Arvestades olukorda/ 12. september 2019, 12:21
Peaks verivorst täna kuum olema.
s
12. september 2019, 11:50
so what? kõik head asjad on ohtlikud :DD
j
Jääk Aru/ 12. september 2019, 17:39
Ammu ju teada, et kõik mis on hea, meeldiv või maitsev, on kas ebamoraalne, kriminaalne või paksukstegev.
s
suitsuliha/ 12. september 2019, 11:39
suurtootjad survestavad VTAd,et konkurendid hävitada!!! VTA peaks oma turu kaitsmisega tegelema ,mitte urgitsema!!!...kes sajandeid tagasi uuris suitsuliha toodetes seda va PÄHHi???? naljaninad...kaugele näha ,et kallutatud tegevus...erinebalt poest ostetule,saab ju laadal MAITSTA seda mida ostad!!!..ui ikka kibe suits ,siis ei osta ju...aga nhh...teadagi...1 keerab käki kokku ja teised kannatavad

t
tean täpselt nn sitsuliha/ 12. september 2019, 11:39
kõigepealt leotatakse ööpäev keemia vannides siis natuke suitsu ja ongi vähk valmis
m
mulle tekitab sügelust japeavähki/ 12. september 2019, 11:35
s
Saunasink ! .../ 12. september 2019, 11:31
k
12. september 2019, 11:24
Kõik asjad on vähki tekitavad. Kaks korda päevas pistate hambapasta suhu. Uurige mis mürgid seal sees on. Alumiiniumi tehase radioaktiivsed mürgid
j
Jääk Aru/ 12. september 2019, 17:35
Alumiiniumi tootmise jääkaine pole kloriid vaid floriid. Floriidi reageerides happeliste ühenditega moodustub floriidhape, mis söövitab isegi klaasi.
k
12. september 2019, 11:22
Kui kodus grillitud toodetelt proove võtta, siis on 99,9 protsenti kahjulike ainetega saastunud
t
Tiit/ 12. september 2019, 11:08
Kui neid jutte tosiselt votta siis ei tohigi midagi süüa. Liha on täis mürke ja antibiootikume, sama ka kalaga. Köögiviljad samuti täis kahjulikku keemiat.
v
Vähk siin ja vähk seal!/ 12. september 2019, 10:52
Öelgu to VTA, mis ei tekida vähki? Oleks lühem ja lihtsam selgitada. Tegelikult ei tea inimesed, mis üldse vähki tekitab. Vastase juhul oleks vähk ravitav.
j
Jääk Aru/ 12. september 2019, 17:31
Toiduained ja sealhulgas ka suitsetamine EI TEKITA vähki. Nad on vaid vähi arengut soodustavad. Vähk tekib rakkude uuenemise (uute rakkude tekitamisel) rakuinfo kopeerimisel tekkinud vigade tõttu (telomeerid lühenevad). Mõned vähitüübid on viirusnakkuse tagajärg (emakakaela- ja kõrivähk)
h
Head isu!/ 12. september 2019, 10:49
Arukas inime on seda ammu mõistnud. ja egas suurtootjate toiduained ka vähem ohtlikud ole. pean silmas neid arvukaid e-aineid.

v
12. september 2019, 10:47
vanasti riputati seakintsud korstnasse suitsuma,keegi ei kartnud mingeid keelatud ained ja vähki,nüüd muud polegi kui üks tobedate euronõuete pime järgimine.vta uurigu parem seda kui palju on mürke ja säilitusaineid välismaalt sisse toodavas prahis,mida miskipärast toiduks nimetatakse.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee