Galeriid

GALERII | „Mõtlesime, et on restoran, tuleb 30–50 inimest, istub ja tiksub mõnuga. Aga ei! Jooksmiseks läks!“ (2)

Aigi Viira, 28. august 2019 16:12
II Peipsi Toidu Tänav 175 kmFoto: Aldo Luud
Autodevool Vasknarva suunas on möödunud laupäeva hommikul tihedam kui kunagi varem. Peipsi toidu tänava alguspunktis Vasknarva ordulinnuse varemeis pakutakse seenesuppi, kohakala ja hapendatud rääbist. Rahvast on murdu. „Plaanisime Peipsi toidu tänavat hoopis teistmoodi,“ muheleb 175 kilomeetri pikkuse peolaua üks eestvedajaid Tauno Laasik, kui kirjeldab mullust möllu. „Mõtlesime, et on restoran, tuleb 30–50 inimest, istub kalda äärde maha, joob veini ja tiksub seal. Et inimesed mõnusalt tšillivad! Aga ei! Jooksmiseks läks! Eks üritus loob ennast ise.“

Tõesti, möödunud aastal, kui järveäärne rahvas pop-up-söögipaigad püsti pani, algas maraton, kes jaksab ühe päevaga rohkem paiku läbi kihutada. „Tänagi tulid esimesed inimesed, kes ütlesid, et hakkavad Vasknarvast peale ning loodavad homme õhtuks lõppu välja jõuda.“ Lõpp on Saaboldal Toomemäe talu kodurestoranis Maagõkõnõ. Alguspunkt Vasknarvas, kus Tauno koos Triinu Akkermaniga esindab Maitseelamuse koda. Peipsi järve äärde kaetud pikast pidulauast võttis sel suvel osa 54 pop-up-restorani. See on tohutu hulk. Rahvast jagub. Mullune möll kordub.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

23.07.2019
NÄDALALÕPP | Mine lustisõidule ajalooliste laevadega
21.07.2019
ISETEENINDUS MAANTEEL: peata auto, võta kartul ja pane raha karpi!
29.07.2018
Peipsi toidutänava põhitõed: „Rääbist noa ja kahvliga ei sööda! Rääbist tuleb koos luudega süüa, sabani välja.“
26.07.2018
GALERII JA VIDEOD | Peipsi toidu tänav: üles astuvad sibul, kala ja sigur