ÕL TV | Õhtuleht

ÕHTULEHE SUUR TOORVORSTITEST: õigel grillvorstil olgu krõmps kest ja maitsekas sisu 

Kersti Eero | Video: Robin Roots, 6. juuli 2019, 00:01
„Pista nii, et lõug läigib,“ tõdes žürii pärast 12 toorvorstikese proovimist üksmeelselt, et üldmulje on pigem hea. Maksimaalselt võis üks vorstike koguda 140 punkti ja pingerea pani paika arvukaim Õhtulehe pimetestide žürii läbi aastate. Ühesõnaga – särisevast vorstikesest on raske keelduda, isegi kui seda Tallinna kesklinna parklas sussutada.

Kui maitse üle võib vaielda ja lõplik tõde selgub alles ise vorsti mugides, siis nende rasva- ja soolasisaldus seisab pakendil mustvalgel kirjas. Näiteks meie testitud vorstide rasvasisaldus erines ligi viis korda. Kui 100 grammi kanafileest toorvorste sisaldab 5,8 grammi rasvu, siis sama kogus American toorvorste 27 grammi. Seejuures küllastunud rasvhapete sisaldus erineb veelgi enam. Kõvasti erineb ka testitud toorvorstide soolasisaldus. Kui 100 grammis Rannamõisa klassikalistes kanalihavorstides ning Maks & Mooritsa Kreeka jogurtiga vorstides on soola 1,2 grammi, siis samas koguses Rakvere American vorstikestes juba kolmandiku võrra rohkem ehk 1,8 grammi. Peaaegu sama palju ehk 1,7 grammi soola saab 100 grammist  testis osalenud Hüva ja Linnamäe lihatööstuse vorstikestest.

Kõigi Õhtulehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

29. aprill 2017, 04:00
ÕHTULEHE TEST I Grillid välja! Kiitus vorstimeistritele: ükski grillvorst ei küpsenud lõhki

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee