Põnevat ja kasulikku | Sisuturundus

GALERII | Glamuuriüritusel õpetati, kuidas saavutada NEFFi kodutehnikaga kulinaarset elamust 

NEFF, 31. mai 2019, 11:58
 Jake Farra
Maitsvat toitu saab kõige paremini valmistada siis, kui selleks on loodud head eeldused – just see on NEFFi restoranivõimalustega kodutehnika eesmärk. Kuidas nendest laialdastest võimalustest aimdust saada? Loomulikult ise katsetades!

Maikuu viimasel kolmapäeval kogunes seltskond kokandushuvilisi Tallinnas Rävala puiesteel asuvasse Academic Food Labi, et valmistada tippkokkade Priit Toomitsa ja Andrus Laaniste juhatamisel põnevaid ja maitsvaid roogasid. Meeleolukale seltskonnaüritusele saabus umbes 30 külalist, nende hulgas stilist Ženja Fokin, näitleja ja raadiohääl Brigitte Susanne Hunt ning Eesti Parim Pagar 2018 Sandra Daškova. Külalisi võeti vastu pokaali veini ja suupistete valikuga.

 Jake Farra

Väikese avakõnega tervitas ka NEFFi toodete ekspert Eestis, Olga Zatsarnaja, kes tegi põgusa ülevaate kodutehnika erilisematest võimalustest. „Toidu valmistamine oma parimal kujul on alati olnud sotsiaalne tegevus, sest köök ja kokad töötavad kooskõlas ning kokad saavad seeläbi oma loovust näidata. Võib öelda, et NEFFi tehnika aitabki teha koduperenaisest profikoka. NEFFi tehnika on alati ühe sammu ees,“ selgitas Zatsarnaja.

 Jake Farra

Academic Food Labi kokad Priit Toomits ja Andrus Laaniste võtsid aga kokku, mis toimuma hakkab. „Täna õhtul valmib neljakäiguline õhtusöök – aga seda õhtusööki ei tee meie. Seda teete hoopis teie. Me käime lihtsalt targa näoga ringi ja anname nõu. Kui kusagil hätta jääte, siis sekkume. Nii et saab olema põnev,“ rääkis Toomits.

Suurejooneline õhtusöök oli inspireeritud kevadest „Värsketest maitsetest ja värsketest toorainetest, mida on hetkel saada. Muide, nii mõnedki toorained pärinevad minu või Priidu aiast,“ lisas Laaniste.

 Jake Farra

NEFFi üks juhtmõtteid on inspireerida inimesi kokkama ning seda tegid nii valmivad toidud kui ka tark köögitehnika. Huvilised uudistasid, kuidas NEFFi ahjuuksed libisevad peitu (rohkem ruumi tuleb köögis alati kasuks), ahju temperatuuri saab lausa ühe kraadi võrra muuta, ahjuust avades ei tule pahmakas auru näkku ja palju muud. Juba 1877. aastal Saksamaal alguse saanud NEFF on hooga vallutanud kogu Euroopa. Kõik NEFFi kodumasinad on alati justkui ühe sammu ees ning panevad kasutaja imestama: kuidas masin küll seda oskab?

Loomulikult käisid töö ja vile koos – toiduvalmistamise lusti oli rohkelt ning meeldivad ettekandjad käisid käbedalt külaliste veinipokaale täitmas.

 Jake Farra

Kui enne sai mainitud, et külalisi tervitati põnevate suupistetega, siis selgus, et tõeline põnevus oli veel ees! Priit Toomits otsis kapist välja elusad vaglad, mida julgemad said soovi korral proovida. „Maitseb nagu pähkel,“ kommenteeris neist mõni.

 Jake Farra

Õige pea valmis suurejooneline neljakäiguline õhtusöök, mis viis lausa keele alla! Parim osa oli muidugi tõik, et see oli külaliste endi valmistatud!

Lihaveise Carpaccio (Spirulina aioli, sammal, vetikas, kalamari, munakollasepärlid)

 Jake Farra

Roheline supp

 Jake Farra

Baby forellifilee (Dehüdreeritud lillkapsa-, brokkoli- ja porgandipüreed, soolas ja suhkrus laagerdunud munakollane, Sous Vide küpsetatud aedviljad, tsitruse Air)

Kalafileel eemalda pindluud ja trimmi. Aseta ahjuplaadile, maitsesta ja kata toidukilega. Küpseta ahjus 40-42 kraadi juures.

Lillkapsa- ja brokkoliõisikud ning porgand küpseta vaakumis koos maitsevõiga 55 kraadi juures. Dehüdreeritud aedviljapüree peaks olema eelnevalt kuivatatud, samamoodi kuivatatud ja soolatud ka munakollane. Riivi see serveerimisel pearoale.

Maitsesta kanapuljong laimi, ingveri ja sidrunheinaga, lisa Bubbles ja tekita pumbaga mull.

 Jake Farra

Kombucha-rabarberi sorbee (Rabarberikeem, must sponge, Sous Vide küpsetatud rabarberi kompott)

 Jake Farra

Iga külaline sai lahkudes kaasa ka kingituse, milleks oli NEFFi maitsetaimede pott ja vahva köögipilt. Nüüd on NEFFi suvehooaeg igal juhul avatud!

Vaata ka galeriid 29. mail toimunud kokkamisüritusest!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee