Sisuturundus

Suvel hoia saledat joont – eelista Kapten Granti maitsvat heeringafileed! 

Kapten Grant, 16. mai 2019, 13:29
Foto: Martin Ahven
Kala on kasulik toiduaine, mis sisaldab mitmeid organismile vajalikke aineid ja vitamiine. Kõige selle juures on kala kergesti seeditav ja temas leidub vähe kaloreid. Niisiis tasub kaalunumbrit koormavate grillipidude eel valida toidulauale just kala. Kapten Granti valikus on heeringafileed erinevale maitsele – loe, mida arvasid sellest degusteerijad ning mida põnevat heeringast valmistada!

Heeringafilee suitsumaitseline (240 grammi)

Lõikasin heeringa väikesteks tükkideks, panin peale sibulat, hapukoort ja karulaugumaitselist kodujuustu – tulemus oli suurepärane! Mekkisin seda kartuliga, mis mahendas märgatavalt heeringa soolasust.

Kuna heeringat jäi üle ka järgmiseks päevaks, sõin laupäeval hilise hommikusöögina musta leiba heeringa ja hapukoorega. See on alati kindel valik!

Heeringafilee vähesoolane (240 ja 400 grammi)

Tort ei pea alati läilalt magus olema. Soolasesõbra unistus on hoopis heeringatort!

Minu firmaroaks sünnipäevapidudel on kujunenud võileivatort, mille üheks kõige olulisemaks komponendiks on olnud tuunikala. Kuigi saan iga kord perekonnalt kiidusõnu, tahaks siiski aeg-ajalt midagi uut proovida. Avastasin, et Kapten Granti kodulehel on terve rida põnevaid retsepte ning üks neist oli heeringatort. Miks mitte asendada tavapärane võileivatort tuunikalaga hoopis heeringatordiga?

Tordipõhjaks on vaja rukkileiba, mille köögikombainis üliväikesteks tükkideks purustasin. Seejärel miksisin segu sulatatud võiga ning asetasin vormipõhjaks.

Siis tuli aeg valmistada täidis. Selle jaoks segasin omavahel hapukoore, kreeka jogurti, Kapten Granti vähesoolase heeringafilee tükid. Valasin selle tordipõhjale ning jätsin ööks külmkappi seisma.

Hommikul kaunistasin torti. Minu lemmik tordil on tomat – see on lihtsalt nii rõõmsalt punane, köidab tähelepanu ja kutsub sööma. Lisaks kaunistasin torti keedetud muna ja kurgiga. Peale puistasin tilli.

Lõpptulemus oli tõeliselt pidulik. Maitseelamus oli sootuks teine ning loomulikult sõid kõik torti juba silmadega. Valmistan seda teinekordki!

Loe retsepti SIIT!

Kapten Granti vähesoolase heeringafilee plussiks on ka tõik, et seda leidub poelettidel kahes suuruses – nii 240-grammises kui ka 400-grammises pakendis. Ehk siis saab poest valida täpselt nii palju, kui parasjagu vaja läheb. Kipub ju nii olema, et muidu jääb pool pakendist (olgu see heeringafilee või midagi muud) lihtsalt niisama külmikusse seisma.

Heeringafilee rollmops kurgiga (250 grammi)

Sõin terve paki üksinda ära – nii et 250 grammi heeringat koos kartuliga pole saledale naisterahvale mitte mingisugune probleem! Ma pole liiga-liiga soolaste toodete fänn, kuid see oli täpselt paraja soolatasemega. Nagu üks heeringas olema peab!

Kartulid ja heeringas koos hapukoorega meenutasid mulle lapsepõlve suvesid, kui vanaema valmistas õhtuks vanaisa püütud heeringat. Enne seda toodi põllult värsket kartulit. Imeline!

Heeringafileetükid sibulaga (500 grammi) 

Sibulamarinaadis heeringas oli selles osas hea, et sibula maitse täiendas kala, mitte ei sõitnud sellest teerulliga üle. Olen söönud ka sellises marinaadis kala, kus muud maitset peale sibula ei tunnegi. Kapten Granti heeringafileetükkidel on maitse kenasti tasakaalus.

Pakend oli piisavalt suur ning jätkus mitmeks päevaks. Kõik peres sõid (isegi lapsed!) ja kiitsid.

Heeringafileetükid klassikaline (210 grammi)

Kõigepealt tuli segada marineeritud sibul kausis suhkru, valge veini ja oliiviõliga ning jätta kümneks minutiks külmkappi maitsestuma. Peedisalatiks segasin aga kokku majoneesi, hapukoore, soola ja keedetud peedi. Leivale tõstsin ühtlase kihina peedisalatit, ladusin peale kurgiviilud ja lõpuks heeringafileetükid. Seejärel lisasin marineeritud sibularõngad ja vutimunad, peale puistasin hakitud murulauku. Kokku sai sellest mõnus õhtuoode, mis täitis kõhtu täpselt piisavalt. Tõeliselt maitsev!

Loe retsepti SIIT!

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee