Eesti uudised

Kas Eestis müüdav kala on ikka värske? Suurim kalakaupmees räägib äri telgitagustest

Maaleht, 28. märts 2019, 08:23

14 KOMMENTAARI

j
Ja-jah/ 28. märts 2019, 16:02
S.Anniko Rusikates on miskine hea koht,kus üks mammi turul kala näpib ja kalamüüja talle mõnusalt siis ütleb selle kalanäppimise kohta,et ega kala …. ole,et katsudes suuremaks läheb...
r
Reaalne elu / 28. märts 2019, 14:01
Einoh... +4 kraadi juures hakkab listeeria arenema... Vaatad kauplustes neid kalavitriine, kus pakendatud kalad seisavad - eest täiesti avatud.. No palju seal on temperatuur? +10, võib olla ka +15 kraadi.. Äkki peaks mingi labor või vastav amet kõikides suuremates kaupulustekettides ühe ringkäigu tegema ja kalatoodete säilitamistemperatuuri mõõtma? Ma küll kahtlen sügavalt, et neid kalu seal alla +4 kraadi hoitakse..Mõned lõhelised jah, istuvad jää sees, aga üldiselt on see pilt ikka palju kurvem.
t
tsiises/ 28. märts 2019, 13:54
külmutatud pakendis kalafileed on pärast sulamist nagu kotleti jaoks vette pandud saiad
j
Juhan/ 28. märts 2019, 13:43
Üldreeglina ei ole ju Eestis poe/turulettidelt müüdav kala värske. Mereäärsetes riikides peetakse värskeks samal päeval püütud kala. Mõningase mööndusega ka 24h tagasi püütut. Meil kipub ta ikka 48+ olema
k
Kurb/ 28. märts 2019, 11:20
Tartu turg on tänuväärselt rikkalik värske kala osas aga Pärnus on raske leida värsket kvaliteetset kala ja suitsetatud latikas on tihtipeale soolane ja aegunud jne...
t
Tiit/ 28. märts 2019, 11:27
Oleneb kus kohast sa ostad. Turu kalapoodides on kala igasugust.
t
Tiit/ 28. märts 2019, 11:11
Värske kala saab kas ise püüdes voi otse kaluritelt paadist.
o
Odin/ 28. märts 2019, 10:54
k
28. märts 2019, 10:37
kalast on ju kohe näha,kas on värske vöi vana.

õ
Õnneliku õrrekana muna./ 28. märts 2019, 10:36
Kuhu kadus minu kommentaar, et solki me enamusjaolt söömegi. [Meie] mitte nemad.
k
Kui,/ 28. märts 2019, 10:53
kvaliteetne on Eesti kasvanduste kala ja palju kontrollitakse ja proove tehakse?
g
G/ 28. märts 2019, 10:30
Nüüd müüakse juba iga nurga tagant ka Võrtsjärve angerjat mis tegelikult on kasvatatud Viiratsi kalakasvatuses.
g
G/ 28. märts 2019, 10:29
Kapitalistlikust ärist võetakse viimast, ei enamat.
k
kas see on õige ?/ 28. märts 2019, 09:32
eestis püütavad kalad pidid olema ülimalt ohtlikud söögiks , sellele juhiti juba mitu aastat tähelepanu meedias

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee