S.Anniko Rusikates on miskine hea koht,kus üks mammi turul kala näpib ja kalamüüja talle mõnusalt siis ütleb selle kalanäppimise kohta,et ega kala …. ole,et katsudes suuremaks läheb...
Einoh... +4 kraadi juures hakkab listeeria arenema... Vaatad kauplustes neid kalavitriine, kus pakendatud kalad seisavad - eest täiesti avatud.. No palju seal on temperatuur? +10, võib olla ka +15 kraadi..
Äkki peaks mingi labor või vastav amet kõikides suuremates kaupulustekettides ühe ringkäigu tegema ja kalatoodete säilitamistemperatuuri mõõtma?
Ma küll kahtlen sügavalt, et neid kalu seal alla +4 kraadi hoitakse..Mõned lõhelised jah, istuvad jää sees, aga üldiselt on see pilt ikka palju kurvem.
Üldreeglina ei ole ju Eestis poe/turulettidelt müüdav kala värske. Mereäärsetes riikides peetakse värskeks samal päeval püütud kala. Mõningase mööndusega ka 24h tagasi püütut. Meil kipub ta ikka 48+ olema
Tartu turg on tänuväärselt rikkalik värske kala osas aga Pärnus on raske leida
värsket kvaliteetset kala ja suitsetatud latikas on tihtipeale soolane ja aegunud jne...
KOMMENTAARID (14)