Sisuturundus

Aasia toitu saab imelihtsalt valmistada ka kodus – loe, kuidas! 

Thai Choice, 4. veebruar 2019, 15:42
Kas oled suur Aasia toidu sõber ning käid liigagi tihti seda väljas söömas? Tea, et kasutades Thai Choice’i tooteid võid ka enda köögis valmistada ülimalt autentset Aasia toitu. Soodsalt ja lihtsalt.

Olen suur Aasia toidu armastaja – käin vähemalt paar korda kuus erinevates restoranides Aasia sööki mekkimas. Kuna ma pole eriti osav toiduvalmistaja, ei tulnud ma selle pealegi, et ise mõnda Aasia toitu proovida - kuniks sõbranna rääkis, et valmistas perekonnale praetud riisinuudleid kanaga ning tulemus oli imeline. Veelgi enam, toidu valmistamine oli väga lihtne. Sõbranna jagas minuga retsepte, mille peale otsustasin ka proovida.

Kirjutangi nüüd natuke lähemalt, kuidas ma kahte Aasia rooga valmistasin, esimeseks neist oli Praetud riisinuudlid kanaga.

2-le inimesele roa valmistamiseks vajad:

150 g riisinuudleid       
100 g õhukeselt viilutatud kanafileed
0.5 tk punast sibulat      
0.5 tk porgandit
0.5 tk tomatit
rohelise salati lehti       
2 tk muna
2 tk keskmist šampinjoni    
2 spl pruuni suhkrut    
2 spl austrikastet
2 spl sojakastet 

Keetsin riisinuudleid paar minutit, samal ajal panin kuumale pannile sibula praadima, millele lisasin  õhukesteks viiludeks lõigatud kanafilee. Kui kana oli pruunistunud, lisasin pannile porgandikettad, sojakastmed, tükeldatud šampinjonid ja kuumutasin veel paar minutit. Seejärel valasin pannile eelnevalt keedetud riisinuudlid ja maitsesin pannil oleva roa austrikastme ja pruuni suhkruga. Kõige viimasena lisasin tükeldatud tomati. Nüüd oli jäänud vaid munade vispeldamine, aga selleks, et nii munad kui nuudlid pannile ära mahuksid, lükkasin nuudlisegu ühele panni poolele ja teisele poolele valasin vispeldatud munad, praadisin neid 2–3 minutit. Kui munad olid hüübinud, segasin need nuudliseguga läbi. Serveerimisel kaunistasin oma meistriteose rohelise salatiga ja algselt keeruline tundunud roog oligi valmis.

Kui valminud toidu välimus jättis veidi soovida (ma ju ütlesin, et pole eriline kokkaja!), siis maitselt oli see küll SUPER. Eks harjutamine teeb meistriks ja varsti näevad ka minu road paremad välja! Nuudlirooga julgen igatahes edaspidi kindlasti teha, kui isu peale tuleb.

Teisena katsetasin Punase karri vokirooga

Käsi südamel, ma poleks osanud arvata, et kodus on võimalik valmistada nii hea kvaliteediga Aasia toitu, nii et jagan rõõmuga oma kogemust!

Punase karri vokiroa valmistamiseks vajad:

400 g sealiha       
600 g valget peakapsast         
1 tk    paprikat     
2 sl    õli    
2 tl     punast karripastat
1 sl    kalakastet  
1 sl    austrikastet         
400 ml kookospiima       
2 sl    magusat tšillikastet
riisinuudleid

Retsepti lugedes olin algul veidi skeptiline. Eelkõige tekitas küsimust see, et sinna on vaja 600 grammi kapsast ära hakkida ja praadida. Mis sellest küll saada võiks? Algatuseks panin keema riisinuudlid ja liha pannile. Seejärel hakkisin paprika ja kapsa ning lisasin pruunistatud liha juurde. Ikka tundus kummaline – milliseks see läheb? Pole kunagi sellist toitu teinud, kahtlus kasvas. Igaks juhuks oli tagataskus sularaha pitsatakso jaoks, kui asi nässu peaks minema ja õhtusöögilised nälga jäävad. Nimelt olid õde koos abikaasaga külla tulemas.

Otsustasin retseptil näpuga järge ajada ja sel hetkel, kui valasin juurde Thai Choice’i kookospiima ning kõik need vürtsid ja maitsed segunema hakkasid, tundus asi õige. Ninna tuli kookoselõhn, mis meenutas mulle Bangkoki autentseid söögikohti!

Tulemus saigi super. Nii minule kui ka külalistele maitses valminud roog tohutult ja plaanin seda kindlasti uuesti teha. Pean eraldi ära märkima, et eriti mõnus jäigi toidu sees see kapsas, mis mind algselt skeptiliseks tegi – see oli just parajalt krõmpsuv ja mahlane. Samuti maitses mulle väga Thai Choice’i karripasta maitse, seda panin ma tegelikult rohkem kui retseptis soovitatud. Kes armastavad vürtsikat toitu, võiksidki seda korralikult lisada. Karri juurde serveerisin riisinuudleid, mida minu üllatuseks tuleb keeta vaid paar minutit!

Üle pika aja üks äärmiselt lihtne, toitev, omapärane ja mõnus maitseelamus. Soetatud kastmetest jagub mitmeks toidukorraks, nii et ma julgen öelda, et aasiapärased road on üsna taskukohased. Ja mis kõige tähtsam – kodus saigi Aasia toitu valmistada, alati ei pea välja sööma minema, et midagi eksootilist nautida!

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee