Sisuturundus

MAITSEV KATSE | Mida põnevat valmistada Kapten Granti tuunikalast? 

Kapten Grant, 29. jaanuar 2019, 10:38
Foto: Tiina Kõrtsini
Kapten Granti tootevalikus on palju erinevat, alustades lõhefileest ja lõpetades tuunikalakonservideni. Kuna kevad ja suvi pole enam mägede taga, siis võiks raskemate toitude asemel eelistada figuurisõbralikumat kala. Niisiis vestsid viis koduperenaist, mida põnevat valmistavad nemad Kapten Granti tuunikalakonservidest.

Tuunikala purustatud tükid õlis

Ei saa öelda, et ma tuunikala väga tihti sööksin. Küll aga on mul alati kodus üks-kaks purki, juhuks kui pärast pikka tööpäeva koju jõudes selgub, et kõik muu on otsa saanud. Tavaliselt valmistan sellest tuunikalapastat, kuid seekord tahtsin proovida midagi uut. Kuna mul oli kodus just Kapten Granti tuunikalapurk, otsustasin uurida, kas nende kodulehel on mingeid toiduvalmistamise soovitusi.

Leidsin retsepti (loe SIIT), kus õpetati tegema tuunikala ja oa salatit, mille valmimiseks läheb kõigest 15 minutit! Kuigi toit valmis kiiresti, siis oli see uskumatult maitsev ja toekas. Sõin seda õhtusöögiks ning allesjäänud osa haarasin järgmiseks päevaks kontorisse lõunasöögiks.

Tuunikala suured tükid soolvees

Ma polnudki varem sellises pakendis tuunikala märganud – tavaliselt olen tuunikala ostnud ikka purgis. Kui purkides on tavaliselt tuunikala tükid väiksemad, siis need olid veidi suuremad. Olen üldiselt väga suur kalasõber (eelistan seda iga kell lihale) ning seega panin osa sellest niisama võileivale ning teise jao segasin muna ja majoneesiga kokku. Tükid on täpselt sobiva suurusega, et asetada need ka snäkilauale.

Lisaks valmistasin salatit, kuhu segasin peale tuunikala hiinakapsa ja keedumuna. Nagu näha, siis komponente oli vähe, aga kuna Kapten Granti tuunikala on sedavõrd hea, ei pea liialdama hakkama. Veidi soola ja pipart ning valmis toitev, aga samas kerge roog. Elukaaslase salatile lisasin ka veidi riivjuustu, mille ta tänulikult toidu sees segi segas.

Foto: Tiina Kõrtsini

Tuunikala suured tükid õlis

Just Kapten Granti tuunikala suured tükid õlis on olnud väikesest saadik minu suureks lemmikuks. Olen alati poes eelistanud just seda, sest tean, mille eest maksan ja mida saan. Kalatükid on korralikud ja kvaliteetsed ning õli annab mahlasust juurde.

Isiklikult eelistan tuunikala just õlis, mitte vees. Seda põhjusel, et kui kalatükid ära kurnata, ei jää need liiga kuivaks. Pidulikel sündmustel või kui keegi tuleb pühapäeval külla, valmistan alati tuunikalaga võileivatorti – sellest on teataval määral saanud isegi mu firmaroog. Panen sinna veel porrut, muna, majoneesi, hapukoort ning kaunistan tomatite ja kurkidega.

Kiirematel aegadel söön seda aga vana hea Tallinna peenleivaga. Vahepeal panen ka võid vahele. Tõeliselt maitsev!

Tuunikala tükid õlis koos tšilliga

Minu pilku köitsid kohe tuunikala tükid koos tšilliga. Ei saa öelda, et oleksin liiga terava toidu fänn, kuid väike lisasärts kulub alati ära. Üllatusin veidi, et purki oli pistetud pisike tšillikaun – eeldasin pigem, et see on juba purustatud ja õli sees.

Kehitasin õlgu ja praadisin tšillikauna pannil koos tuunikala ja sibulaga. Juurde lisasin ka kergelt vürtsika maiguga tomatikastet. Kallasin segu täisteramakaronide peale ning valmis imehea tuunikalapasta – oodatust vürtsikam! See on tõesti ideaalne valik vürtsisema toidu armastajatele. Mu mees on üks sellistest, ta vaid sõi ja kiitis!

Foto: Envato Elements

Tuunikala purustatud tükid soolvees

Minu mees ja laps on tõeliselt suured piruka- ja koogisõbrad, niisiis küpsetan midagi igal nädalavahetusel. Kui magusast on perekonna absoluutseks lemmikuks toorjuustukook, siis soolase kategoorias on nende südame võitnud tuunikalapirukad. Lahtine tuunikalapirukas on prantsuse köögist pärinev lihtne küpsetis, mille jaoks on vaja ka riivjuustu, muna, piima, tomateid ja hakitud ürte.

Kolleegidelt olen kuulnud, et nende lapsed kala ei armasta. Ma arvan, et neile lastele peaks pakkuma Kapten Granti tuunikalast tehtud roogasid – siis küll põnnide maitse muutuks!

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee