Eesti uudised

Miks sibavad toiduriiulite vahel hiired? Poed peavad kahjuritega igikestvat võitlust (10)

Liina Hallik , 16. jaanuar 2019, 00:09
OHTLIK Toidukauplustes sageli ringi jalutav prussakas võib kanda endaga 30 liiki baktereid ja haigusetekitajaid, näiteks koolera, düsenteeria, salmonelloosi jt baktereid. Samuti toodab prussakas teatud tüüpi proteiini, mis tekitab mõnel inimesel allergilise reaktsiooni või astma.Foto: Vida Press

Toidukaupluses hiilivad ringi nii hiired-rotid kui ka prussakad: tüütuid elukaid kantakse poodidesse nii kauba, töötajate kui ka klientide kaasabil. Kauplused võitlevad kahjuritega, kuid päris lahti saada neist siiski ei õnnestu. 

Suvel kärbsed, talvel hiired

Kahjuritark OÜ juhataja Margit Laurits Männiste sõnul tuleb toidukauplustes kõige sagedamini ette probleeme näriliste ja prussakatega. Hooajaliselt on mure ka äädikakärbestega, kes armastavad puuviljaletti. „Hiired ja rotid tungivad siseruumidesse lootuses leida toitu, prussakad võivad saabuda nii koos kauba, klientide kui ka töötajatega,“ räägib Männiste.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31. august 2018, 14:31
Soojenev kliima muudab kahjurid aplamaks

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee