Jõulud

Kergendus kõhule: aastavahetus kala ja keeksiga  

Kersti Eero, 29. detsember 2018, 00:01
Pärast jõuluaegset liharallit kuluks ära kala, näiteks marineeritud lõhe.  Stanislav Moškov
„Jõuluajal on kõik hapukapsad ja sealihad ära söödud, aastavahetusel püüame teha teistsuguseid asju,“ ütleb Anna Huimerind kohvikust Supelsaksad. Nende teistsuguste asjade all peab ta silmas külmlauda, kus valitsevad kalad-krevetid ja kus kindlasti ei puudu ka suguvõsa pea 100aastase retsepti järgi küpsetatud keeks.  

Sama keeksi on Anna kodus küpsetanud juba tema ema Ruth Huimerind ja kindlasti mitte ainult jõulude ajal. Küpsetis, mille retsept pärineb Anna vanavanaema retseptivaramust, seisab sageli pühade või sünnipäevade ajal laual. „Teeme seda puhta maitsega keeksi aasta läbi. See meeldib kõigile, ka lastele,“ ütleb kümneaastase Karli ja 5astase Ella ema Anna. Vana-aastaõhtuks lubab ta igaks juhuks küpsetada koguni kaks keeksi.  

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

28. detsember 2018, 13:18
SUUR TEST: milline Sovetskoje vahuvein on parim?
20. detsember 2018, 13:31
50 NIPPI | Alkovaba aastavahetus - on see üldse võimalik?
30. detsember 2017, 00:01
Aastavahetuse kerge suupistelaud

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee