Jõulud

RETSEPT: esimesel jõulupühal paku pidulauas verikäkiburgerit 

Naisteleht.ee, 21. detsember 2018, 14:53
Foto: Erakogu
Verikäkiburger pohlamoosise kapsasalatiga

4 portsu

4 burgeri- või täisterakuklit

8 viilu verikäkki (meie kasutasime Toidumessil aasta jõulutooteks valitud Maks & Mooritsa verikäkki)

umbes 1-2 keedupeeti (nirista üle 1 sl palsamiäädikaga, maitsesta soola-pipraga ja lase 15 minutit maitsestuda) või u 4 marineeritud peedi viilu

1 suur punane sibul, viilutatud (nirista peale 1 sl palsamiäädikat ja lase 10 minutit maitsestuda)

8 sl määritavat ja meelepärase mekiga kitse- või toorjuustu 

Kapsasalatiks:

300 g punast kapsast, viiluta õhukeselt

1 punane sibul, viiluta õhukeselt

1,5 dl kuivatatud jõhvikaid või pohli

3/4 dl pohlamoosi

2 sl palsamiäädikat

peotäis kergelt röstitud ja hakitud sarapuu-, Kreeka või pekanipähkleid

2 sl oliiviõli

Sega salatiained ja jäta 20 minutiks maitsestuma.

Lisaks kurgisalatit purgist, kaunistuseks punaseid idusid (kui leiad)

Prae või grilli verikäkiviilud õlis. Rösti või grilli saia või burgeripoolikute lõikepind. Määri alumisele saiapoolikule toorjuustu, tõsta peale verikäkk, sibul, seejärel peediviilud, ja portsuke salateid. Aseta peale teine saiapoolik.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee