Jõulud

LIHTNE VALMISTADA: uhke kihiline šokolaaditort jõululauale!  

Ohtuleht.ee, 12. detsember 2018, 19:43
 Erakogu
Lase neil jõuludel välja oma sisemine meisterkokk ja küpseta jõululaua kaunistuseks uhke šokolaaditort! Dekadentliku välimusega kõrge tordi valmistamine on tegelikult palju lihtsam, kui tundub ning koostisosade leidmiseks ei pea samuti pooli linna poode läbi sõitma.

Seda torti pakkudes võid olla kindel, et külalised jäävad seda hõrgutist meenutama veel pikemaks ajaks! 

Koogikontori blogi autor Merilin Siimpoeg õpetab, kuidas see uhke kihiline šokolaadi-mascarponetort valmistada. 

VAJA LÄHEB:

Šokolaadikihid:

2 muna

150 g suhkrut

120 ml õli

170 ml kuuma vett

70 ml keefirit

200 g nisujahu

4 spl Fazer küpsetuskakaod

1 tl soodat

¼ tl soola

Kreem:

500 g mascarpone kreemjuustu

200 ml vahukoort

100 g Fazeri valget küpsetusšokolaadi

2 tl vaniljesuhkrut

Kihtide vahele:

4 spl hapukat moosi

kohvi

Kaunistamiseks:

värskeid marju

50 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi

kookoslaaste vms

VALMISTAMINE:

Vooderda 3 lahtikäivat koogivormi (20 cm) küpsetuspaberiga.

Sega kokku jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta teises kausis omavahel munad ja suhkur. Lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu nüüd munavahu hulka jahusegu ja sega ühtlaseks. Vala koogitainas 3 eraldi koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 18-20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda. Vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi.

Tõsta esimene koogikiht alusele. Tee kahvliga pisikesed augud sisse ja niisuta kohviga. Määri peale ½ moosist ja siis 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka teise kihiga. Kolmas kiht niisuta samuti kohviga, määri peale kreem ja kaunista.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee