Eesti uudised

NULLIST TIPPU! Hädaga süüa tegema õppinud eestlannast sai Pariisis privaatkokk: „Algus oli raske – isegi kui sisemiselt värisesin, pidin jätma julge hundi mulje!“ 

Katrin Helend-Aaviku, 11. detsember 2018, 21:15
OMA KUNINGRIIGIS: Pariisis oma firmas privaatkoka ja toidustilistina töötav Erelin Kikas Fournier ei viska kojugi jõudes põlle varna, vaid valmistab head ja paremat ka oma perele. Foto: Erakogu

„Kui ma ütlesin Ameerikas elades oma sõpradele, et kolin Pariisi ja hakkan seal söögitegemisega leiba teenima, ütles mõni neist otse välja, et kas ma ei taha sellest õunast hammustada liiga suurt tükki. Pariis on ikkagi üks maailma suurematest toidulinnadest ja mul polnud ju eriti kogemust. Aga mina ei arvanud, et see on minu jaoks liiga suur tükk,“ räägib ma-saan-kõigega-hakkama-naeratusega Erelin Kikas Fournier, kes on praegu Pariisis hinnatud privaatkokk ja toidustilist.

Erelin on ehe näide sellest, et ka nullist alustades võib lennata kõrgele – kui tiibu veel ei ole, tuleb need kasvatada, ja kui need on juba olemas, tuleb neid lendamiseks kasutada.

„Meil kõigil on mingi anne, selle peab lihtsalt ära tundma ja siis edasi arendama. Kui on veidigi annet, võivad tahtmine ja püüdlikkus viia kaugele. Samas peab olema ka julgust! Ja muidugi peab julgema ka suurelt unistada!“ teab Erelin oma kogemusest. Temal endal peale suure huvi ja pisukese julguse algul suurt midagi ei olnudki. See, et tal ka annet ja õnne on, selgus alles veidike hiljem, kui ta oli juba söögitegemisele sõrme andnud. Nüüdseks on ta andnud juba terve käe – toidustilistina on ta teinud koostööd ka mitme üle maailma tuntud firmaga ja privaatkokana kostitanud teiste hulgas Pariisis asuva Eesti saatkonna külalisi.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

11. detsember 2018, 16:50
Karmo Tüüri inimkatsed toidu ümber: Umberto - nagu korallid Emajões!
7. veebruar 2018, 16:11
KOKAKUNSTI MEISTRIKLASS: kuidas keeta mune?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee