Jõulud

Magusad trühvlikommid kingikotti - jõulud võivad tulla! 

Ragne Värk, 8. detsember 2018, 13:33
Maapähklivõikommid Ragne Värk
Viimastel aastatel on kodune trühvlitegu jõulukuul vaat et sama populaarne kui piparkookide küpsetaminegi. Läheme meiegi selle moodsa trendiga kaasa ja valmistame magusaid trühvlikomme, mis sobivad imehästi jõuluvana kingikotti.

Apelsinimekiga šokolaadikamakad Ragne Värk

Apelsinimekiga šokolaadikamakad

See on traditsiooniline trühvliretsept, mida on täiustatud rummi ja apelsinikoorega. Valmib trühvlitainas, millest võid käte vahel rullida pallid. Kui aga vormid segust lihtsalt erineva kujuga «kamakaid», jääb tulemus eriti isuäratav.

Valmistamisaeg: 15 min + tahenemisaeg

Mitmele: 20 tk

150 g vahukoort

150 g tumedat šokolaadi

100 g pähklitega piimašokolaadi

1 sl rummi

1 apelsini riivitud koor

kakaopulbrit (katteks)

Kuumuta potis koor keemiseni (ära keema lase!). Tõsta pott tulelt ja lisa šokolaaditükid. Lase neil sulada ja sega mass lusikaga ühtlaseks. Lisa rumm ja apelsinikoor ning sega kõik veel kord läbi.

Lase trühvlimassil külmkapis vähemalt tunnike taheneda. Seejärel vormi sobiva kujuga kommid ja «püherda» neid kakaopulbris. Hoia serveerimiseni jahedas.

Nipp!

Võid apelsinikoore asemel kasutada mis tahes muu tsitruse koort. Samuti võid selle asendada hoopis veidikese tšilliga.

Nagu Raffaello kommid Ragne Värk

Nagu Raffaello kommid

Magusad ja kookosest pakatavad, meeldivalt kreemjad ning suus sulavad. Oma olemuselt ja maitselt meenutavad need trühvlid vanu häid Raffaello komme.

Valmistamisaeg: 15 min + tahenemisaeg

Mitmele: 20 tk

100 g valget šokolaadi

100 g võid

100 g kondenspiima

75 g kookoshelbeid

0,5 laimi pressitud mahl

Kate:

kookoshelbeid

Pane šokolaaditükid koos võiga potti ja sulata pliidil madalal kuumusel. Sega korralikult, kuni tekib ühtlane kreemjas mass. Lisa ülejäänud ained ja kuumuta pidevalt segades ühtlaseks trühvlimassiks, seejärel vala see kaussi ja lase jahedas vähemalt tunnike taheneda. Vormi segust ümmargused pallid ja veereta neid kookoshelvestes. Säilita trühvleid külmkapis.

Nipp!

Lisa maitseks pisut roseepipart, see annab kommidele mõnusat särtsu!

Maapähklivõikommid Ragne Värk

Maapähklivõikommid

Kahekihilised kommid, mis koosnevad soolasest maapähklivõisegust ja tumeda šokolaadi kattest. Kahe kihi kokkusobivus on hullutavalt hea, mistõttu võivad trühvlid ootamatult kiiresti otsa saada.

Valmistamisaeg: 20 min + tahenemisaeg

Mitmele: 35 tk

100 g toasooja võid

150 g maapähklivõid

75 g tuhksuhkrut

0,25 tl kaneeli

150 g digestiivküpsiseid

50 g vahukoort

150 g tumedat šokolaadi

Sega kokku retsepti neli esimest komponenti. Lisa purustatud küpsised. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud kandilise koogivormi (näiteks suurusega 18 × 23 cm) põhjale.

Kuumuta koor keemiseni (ära keema lase!), sulata selles šokolaaditükid, sega ühtlaseks ja vala saadud mass vormi maapähklivõisegu peale. Lase vähemalt 3 tundi taheneda ja lõika siis väikesteks ruutudeks. Säilita jahedas.

Nipp!

Kui soovid pisut teistsugust mekki, raputa osale trühvlitele katteks peale röstitud seesamiseemneid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee