Jõulud

Tee täna ise piparkogitainast! Ragne Värk jagab lihtsat retsepti (4)

Ragne Värk, 8. detsember 2018, 11:51
 Ragne Värk
Isetehtud tainas valmib väga lihtsalt ja selle tegemine ei nõua sugugi kaua aega. Lõpptulemus on aga säilitusaineteta ning ehtsa või ja pühadevürtsidega kostitatud küpsisetainas.

Tainaretsepte on mitmeid: ühed, kus kasutatakse juba valmis suhkrusiirupit, ja teised, kus tuleb siirupi saamiseks suhkur enne pannil vedelaks suhkrusiirupiks sulatada. Seekord jagame retsepti, kus kasutatakse taina valmistamiseks juba valmis suhkrusiirupit, mida leiab lihtsasti suurematest toidukauplustest.

Piparkoogitaina retsept

Kogus: 1,5 kg tainast

2 dl tumedat suhkrusiirupit

2 dl suhkrut

u 3 sl jahvatatud vürtse (nelk, kaneel, kardemon, vürts, ingver, muskaatpähkel)

250 g võid

2 muna

u 10 dl nisujahu

2 tl söögisoodat

Kuumuta potis siirup, suhkur ja jahvatatud maitseained keemiseni. Lisa vürtse vastavalt soovile. Poeta hulka tükeldatud või, sega läbi ja tõsta pott jahtuma.

Lisa kloppides juurde munad, seejärel soodaga segatud jahu. Sõtku tainas hoolega läbi ja tõsta koos potiga külma maitsestuma. Võimalusel hoia tainast vähemalt järgmise päevani külmikus.

Küpsetamiseks rulli tainas jahusel laual lahti ja lõika piparkoogivormidega soovitud kujundid. Küpseta piparkoogid 200kraadise ahju keskosas kuldseks.

Samal teemal

2. detsember 2018, 10:11
ÜLESKUTSE | kuidas tähistad esimest adventi?!

4 KOMMENTAARI

h
Horros 10. detsember 2018, 06:38
Eks see selline vuffel retsept ole. Päris piparkoogitaigent ikka nii ei tehta. . Võiks ikka avaldada mõne professionaalse retsepti ka, kui juba avaldamiseks läks aga mitte selle ego laksu all kannatava Ragne Värgi käkerdisi.
m
mann 9. detsember 2018, 19:31
kok, kogi, kokki
Loe kõiki (4)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee