Kingiidee | Sisuturundus

KATSE | Milline verivorst on maitsvaim, vürtsikaim, omapärasema maitsega ja laste lemmik? 

Oskari Lihatööstus, 26. november 2018, 09:28
Foto: Robin Roots
Jõuluhooaeg on hoogsalt saabumas, mis tähendab, et meie toidulauale ilmuvad mandariinid, piparkoogid, seapraad, verivorstid ja hapukapsas. Võib-olla et kõige olulisem jõulutoit ongi verivorst. Millist siis tänavusel pühadelaual eelistada?

Viisime läbi katse ja proovisime viit Oskari Lihatööstuse hitt-toodet. Mis mõtteid need degusteerijates tekitasid?

Verivorst röstsibula ja peekoniga

- Peekoniviiludega verivorstid on minu pere lemmikud olnud juba aastaid. Tavapäraselt olen mina peekonitükid välja koukinud, sest see pole lihtsalt apetiitne tundunud. Nüüd võtsin ennast kokku ja tõepoolest: peekon sobib verivorsti juurde!

- Röstsibul annab verivorstidele mõnusa maitse ja võib julgelt öelda, et maitsestatud on täpselt parajalt.

- Röstsibul ja peekon verivorstis moodustavad ülihea combo!

- Mädarõigas kõrvale ja valmib ideaalne pühadesöök ilma igasuguse kartuli ja muude lisanditeta. Täidab kõhu ja on maitseelamus omaette.

Kahe peki verikäkk

- Alati ei pea verikäkki soojaks tegema – mina söön seda hea meelega ka külmalt. Panin võileiva peale, kõrvale marineeritud kurgilõik ja hommikusöök oli tõeliselt hea!

- See meenutas veidi pasteeti. Igal juhul sööks teinekordki veel.

Verivorst Pöialpoiss suitsulihaga

- Püüan alati eelistada selliseid verivorste, kus on vähem kaloreid – seega jäid sõelale just verivorstid suitsulihaga. Kuigi kaloreid oli võrdlemisi vähe, ei pidanud pettuma ja kõht sai täis.

- Need olid tõeliselt maitsvad, suitsuliha oli hästi tunda. Kahju ainult, et mul pohlamoosi kodus ei olnud.

- Soovitan neid vorstikesi neile, kes ei taha klassikalisest jõulutoidust loobuda, kuid ei soovi ka suurde kalorikoomasse langeda.

- Üllatajad. Kartsin, et kuna vorstid on pisikesed, muutuvad need pärast  küpsetamist kuivaks. Tegelikult olid need väga hea tekstuuri ja maitsega ning piisavalt mahlakad. Kest oli mõnusalt krõbe ja nuga läks hästi läbi.

Foto: Robin Roots

Verivorst Pöialpoiss E-vaba

- Toredad pisikesed minivorstid võiksid meeldida ka lastele, kes muidu verivorstist lugu ei pea. Plussiks on see, et nad on lastele pakkumiseks piisavalt maheda maitsega.

- Oluline on, et ükski pakis olnud vorstikesest ei küpsenud lõhki. Ka konsistents pälvib kiidusõnu.

- Väga meeldis, et vorstid ei lagunenud lõikamisel. Piisavalt aromaatne, sobib suurepäraselt ilma lisandita (nagu pohlamoosikaste). Samas ükski maitseaine ei domineeri.

- Kadusid taldrikult ruttu kõhtu. Isegi lapsed, kes muidu verivorsti pelgavad, sõid.

Must verivorst lambasooles ja Valge Baieri praevorst

- See on küll tore idee, et ühes pakendis on erinevaid vorste! Nii saavad oma lemmiku valida kõik pereliikmed!

- Toredad pikad pulgad, mis võiksid kuuluda vähe vürtsikamate maitsete pooldaja pühadelauale.

- Pakki lisatud paar valget vorsti muudavad toiduvaagna pilkupüüdvamaks. Lisaks lubavad nad jõululauas vorsti nautida ka neil, kes verivorsti ei armasta.

- Konsistents on meeldivalt tihe.

Lambasooles Baieri vorstikestel on liha lisatud ausalt – sellest annab tõestust vorstide tihe koostis. Alguses tundus, et sobiksid hästi lastele, kuid neil oli päris vürtsikas järelmaitse. Sobib neile, kelle meeldivad tugevad maitsed.

- Kuna kõht oli väga tühi, jäi verivorstide küpsetamisaeg arvatavasti natuke liiga lühikeseks. Tekstuur oli hea, kruupe piisavalt, kesta lihtne läbi närida. Välimuselt väiksemad kui klassikalised verivorstid.

- Kokkuvõtteks võiks öelda, et õige verivorsti maitsega. See aasta paneme meie lauale just need jõuluvorstid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee