Kingiidee | Sisuturundus

KATSE | Milline verivorst on maitsvaim, vürtsikaim, omapärasema maitsega ja laste lemmik? 

Oskari Lihatööstus, 26. november 2018, 09:28
 Robin Roots
Jõuluhooaeg on hoogsalt saabumas, mis tähendab, et meie toidulauale ilmuvad mandariinid, piparkoogid, seapraad, verivorstid ja hapukapsas. Võib-olla et kõige olulisem jõulutoit ongi verivorst. Millist siis tänavusel pühadelaual eelistada?

Viisime läbi katse ja proovisime viit Oskari Lihatööstuse hitt-toodet. Mis mõtteid need degusteerijates tekitasid?

Verivorst röstsibula ja peekoniga

- Peekoniviiludega verivorstid on minu pere lemmikud olnud juba aastaid. Tavapäraselt olen mina peekonitükid välja koukinud, sest see pole lihtsalt apetiitne tundunud. Nüüd võtsin ennast kokku ja tõepoolest: peekon sobib verivorsti juurde!

- Röstsibul annab verivorstidele mõnusa maitse ja võib julgelt öelda, et maitsestatud on täpselt parajalt.

- Röstsibul ja peekon verivorstis moodustavad ülihea combo!

- Mädarõigas kõrvale ja valmib ideaalne pühadesöök ilma igasuguse kartuli ja muude lisanditeta. Täidab kõhu ja on maitseelamus omaette.

Kahe peki verikäkk

- Alati ei pea verikäkki soojaks tegema – mina söön seda hea meelega ka külmalt. Panin võileiva peale, kõrvale marineeritud kurgilõik ja hommikusöök oli tõeliselt hea!

- See meenutas veidi pasteeti. Igal juhul sööks teinekordki veel.

Verivorst Pöialpoiss suitsulihaga

- Püüan alati eelistada selliseid verivorste, kus on vähem kaloreid – seega jäid sõelale just verivorstid suitsulihaga. Kuigi kaloreid oli võrdlemisi vähe, ei pidanud pettuma ja kõht sai täis.

- Need olid tõeliselt maitsvad, suitsuliha oli hästi tunda. Kahju ainult, et mul pohlamoosi kodus ei olnud.

- Soovitan neid vorstikesi neile, kes ei taha klassikalisest jõulutoidust loobuda, kuid ei soovi ka suurde kalorikoomasse langeda.

- Üllatajad. Kartsin, et kuna vorstid on pisikesed, muutuvad need pärast  küpsetamist kuivaks. Tegelikult olid need väga hea tekstuuri ja maitsega ning piisavalt mahlakad. Kest oli mõnusalt krõbe ja nuga läks hästi läbi.

 Robin Roots

Verivorst Pöialpoiss E-vaba

- Toredad pisikesed minivorstid võiksid meeldida ka lastele, kes muidu verivorstist lugu ei pea. Plussiks on see, et nad on lastele pakkumiseks piisavalt maheda maitsega.

- Oluline on, et ükski pakis olnud vorstikesest ei küpsenud lõhki. Ka konsistents pälvib kiidusõnu.

- Väga meeldis, et vorstid ei lagunenud lõikamisel. Piisavalt aromaatne, sobib suurepäraselt ilma lisandita (nagu pohlamoosikaste). Samas ükski maitseaine ei domineeri.

- Kadusid taldrikult ruttu kõhtu. Isegi lapsed, kes muidu verivorsti pelgavad, sõid.

Must verivorst lambasooles ja Valge Baieri praevorst

- See on küll tore idee, et ühes pakendis on erinevaid vorste! Nii saavad oma lemmiku valida kõik pereliikmed!

- Toredad pikad pulgad, mis võiksid kuuluda vähe vürtsikamate maitsete pooldaja pühadelauale.

- Pakki lisatud paar valget vorsti muudavad toiduvaagna pilkupüüdvamaks. Lisaks lubavad nad jõululauas vorsti nautida ka neil, kes verivorsti ei armasta.

- Konsistents on meeldivalt tihe.

Lambasooles Baieri vorstikestel on liha lisatud ausalt – sellest annab tõestust vorstide tihe koostis. Alguses tundus, et sobiksid hästi lastele, kuid neil oli päris vürtsikas järelmaitse. Sobib neile, kelle meeldivad tugevad maitsed.

- Kuna kõht oli väga tühi, jäi verivorstide küpsetamisaeg arvatavasti natuke liiga lühikeseks. Tekstuur oli hea, kruupe piisavalt, kesta lihtne läbi närida. Välimuselt väiksemad kui klassikalised verivorstid.

- Kokkuvõtteks võiks öelda, et õige verivorsti maitsega. See aasta paneme meie lauale just need jõuluvorstid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee