Selveriga köögis | Sisuturundus

SELVERIGA KÖÖGIS | Aprikoosiboston 

Õhtuleht, 8. november 2018, 10:00
 Selver
Koostisosad (12 tk)

Täidis

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 sl piima
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 sl suhkrut
  • 100 g kuivatatud aprikoose

Tainas

  • 2, 5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 1 tl purustatud kardemoni
  • 0, 5 tl soola
  • 1 munakollane
  • 4 sl suhkrut
  • 100 g võid
  • 7-8 dl jahu

Määrimiseks

  • 1 muna

Peale

  • pärlsuhkrut

SUUNDU POODI

Hõõru toasoe pärm soola ja 1 sl suhkruga vedelaks, lisa käe soe piim, kardemon, munakollane ja ülejäänud suhkur. Sega hulka vähehaaval 7 dl jahu ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks tainaks, kuni taianas lööb kausi äärtest lahti. Lisa vajadusel veel jahu sõtkumise ajal. Jäta tainas kerkima rätiku alla pooleks tunniks. Vahusta täidiseks toasoe toorjuust piima ja suhkrutega ühtlaseks. Tükelda aprikoosid peenteks ribadeks. Rulli kerkinud tainas suureks nelinurgaks. Laota peale täidis, puista ühtlaselt peale aprikoosid ja keera pikemast äärest rulli. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Lõika rull 4 cm pikkusteks juppideks, tõsta vormi üksteise kõrvale, jättes kerkimiseks väikesed vahed. Kui kogu tainas vormi ei mahu, küpseta mõned ülejäänud rullid eraldi võiga määritud ahjuplaadil või muffinipanni pesades. Jäta rätiku alla 30 minutiks kerkima, määri pealt munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 200 kraadi juures 20 - 30 minutit, lase vormis jahtuda.

Valmistusaeg ~120 minutit

Samal teemal

1. november 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Maapirnipüreesupp
25. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Kookos-purukattega ploomikook
18. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Jõululeib pähklite ja kuivatatud puuviljadega
11. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Veisehakkliha-tatrakotletid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee