Elu

Välk ja pauk! Teadlased soovitavad kogu maailmale karmi lihamaksu (29)

Toidutare, 7. november 2018, 18:37
 PantherMedia/Scanpix
Sarnaselt ka meil juurutamisel olevale suhkrumaksule on Oxfordi teadlased asunud soovitama väga karmi punase liha ja töödeldud liha ehk vorstitoodete maksu, kuna mitmed südameveresoonkonna haigused on seotud liha liigse tarvitamisega.

Ajakirjas Public Library of Science ONE avaldatud uuringu järgi võiks kallim liha säästa aastaks 2020 koguni 220 000 inimelu ning hoida kokku miljoneid eurosid raviraha.

Nimelt on teised uuringud näidanud, et punase ehk veise, lamba ja sealiha tarvitamine on seotud südameveresoonkonna haiguste, rabanduse, vähi ning suhkruhaiguse riski suurenemisega.

Teadlased arvutasid seetõttu välja, kui palju peaks liha kallimaks muutuma, et neid numbreid kahandada.

Edasi aga loe Toidutarest.

29 KOMMENTAARI

e
Erika 9. november 2018, 22:37
Kui liha ei söö ss raud kukkub veres!
j
Juurika Jorss 9. november 2018, 09:00
Igavene küsimus : kas süüa selleks, et elada, või elada selleks, et süüa. Eks toitumise üle kaklevad eelkõige need, kelle elu eesmärgiks ongi nautimine - kõigi kokasaadete lõpus näidatakse valminud rooga ja öeldakse: nautige! , mitte "head isu".
Loe kõiki (29)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee