Selveriga köögis | Sisuturundus

SELVERIGA KÖÖGIS | Jõululeib pähklite ja kuivatatud puuviljadega 

Õhtuleht, 18. oktoober 2018, 10:00
 Selver
Koostisosad
  • 0, 5 dl linaseemneid
  • 1 dl rosinaid
  • 50 g metspähkleid
  • 1 tl soola
  • 2 dl täisterarukkijahu
  • 50 g kuivatatud datleid või aprikoose või mõlemaid
  • 2,5 dl käesooja vett
  • 25 g pärmi
  • 4- 4, 5 dl nisujahu

Samal teemal

SUUNDU POODI

Valmistamine

Lahusta pärm väheses käesoojas vees. Lisa ka ülejäänud vesi. Haki puuviljad ja pähklid, sega kõik ained kokku (v.a. nisujahu) üsnagi vedelaks tainaks. Lase rätiku all kerkida 30 minutit. Sega hulka ka nisujahu ja sõtku ühtlaseks taignaks, kuni lööb kausi servade küljest lahti. Lase veel räti all kerkida 30 minutit. Vormi jahusel laual piklikuks pätsiks ja tõsta piklikku võiga määritud leivavormi. Lase kerkida vormis veel 30 minutit. Küpseta ahjus 25- 35 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase rätiku all vormis jahtuda.  

Valmistusaeg ~145 minutit

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee