Eesti uudised

VIDEO JA GALERII | Vaata, kuidas elab kana enne kui ta sinu toidulauale jõuab

Ohtuleht.ee | Video: Robin Roots, 11. oktoober 2018, 19:48

15 KOMMENTAARI

j
Juut/ 12. oktoober 2018, 14:30
n
nojahh/ 11. oktoober 2018, 21:58
"Lindude ravimise puhul eelistame alati looduslikku alternatiivi" - loe: looduslik valik vms.
r
RR/ 11. oktoober 2018, 21:29
m
mh/ 11. oktoober 2018, 20:22
Miks peaks üldse linnud nii haiged olema, et neile on vaja antibiootikume. Noo milleks peab inimene sööma haiget lindu?
v
vaatleja/ 11. oktoober 2018, 20:22
sellegi poolest, kuidagi hõre neil see sulestik. või ongi see nii disainitud, et vähem kitkuda oleks.
j
Juula Juurakust/ 11. oktoober 2018, 21:39
Olen ka ise lihakanu oma tarbeks pidanud, said rohumaal vabalt suviti ringi liikuda ja ka soojustatud (talvel köetav) majas varjul olla, ei saanud mingeid ravimeid ega spetsiaalset kasvu kiirendavat sööta, kasvasid ilusti, aga millegipärast tükkis neil juba 5-6 vanusena tagumik ja tiivaalused paljaks minema. Küsisin ka veterinaarilt, et kas mingi aine puudusest, aga tuli välja, et kuigi tema kanad said kõike normide piires, mida lihakanadel vaja, aga ka kanad poolpaljad. Ju siis sellisteks aretatud, et peale sulgimist uusi enam eriti ei kasva ja lähevad lihaks. Pruunidel liha-munakanadel, kes küll natuke aeglasema kasvuga, aga ka suure lihamassiga, kasvasid ka peale sulgimist korralikult uued suled.
k
kanapidaja/ 12. oktoober 2018, 08:39
Broilerid ongi aretatud selliseks poolpaljaks, kui kasvatada neid vanemaks kui tavaline tapavanus on, siis lõpuks tulevad ka suled selga.
a
Ausalt/ 11. oktoober 2018, 20:21
m
11. oktoober 2018, 20:32
Mitte liha isu vaid liha himu.
s
se la vii/ 11. oktoober 2018, 20:16
Nad ei saa üldse oma nurgakeses olla, õrrel mõtiskleda, tiibu sirutada ilma et teistega kokku põrkaks. Kuidas nad magavad? Nii hale on neist, Olen muidugi kahepalgeline, broilerifilee maitseb väga...
l
Lumememm/ 11. oktoober 2018, 23:15
Jah,
elu ongi selline...
Meil oli 1980-tel siga Jossu, kes rääkis inimestega.
Kui sulu juurde läksid, ta hüppas aia najale ja andis käppa (sõrga).
Kui rääkisid temaga, siis röhkis sama hääletooniga vastu.
Seasulu kohal oli kanaaed.
Nii sead kui kanad käisid suvel väljas, aga külmal ajal pandi kõik lauta.
Ükspäev oli üks kana aiast välja saanud ja siga oli ta ära söönud.
Paar suletutti ja kollane koivake vedeles veel mollis.
Talvel tehti Jossu süldiks, vorstiks ja ahjulihaks.
Me emaga nutsime tookord pool päeva.
Aga selleks ta ju kasvatatud oligi.
Mina arvan, et kui inimene austab looma, kellest on saanud tema toit, siis loom ei pahanda.
Nagu indiaanlastel piisonitega.
Nad tänasid Taevaisa ja looma. Nad kasutasid ära iga jupikese temast.
Samamoodi nagu vanad eestlased tegid seaga.
Isegi põis kasutati aknaruuduks või pilliks, põrn ilma ennustamiseks.
Sõraluud vurri tegemiseks.
Harjastest harjad, nahast pastlad ja vööd.
Minu arvates praegu paljud inimesed ei austa toitu.
Ei kõlba üks ega teine.
Sest kõht on kogu aeg täis ja ei mõelda, kui palju vaeva peab nägema, et see toit lauale tuleks.
n
Nii tore/ 11. oktoober 2018, 20:05
Mul on nüüd 50% väiksemad süümekad

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee