Kas tõesti on odavam kanakari Poola saata kui Eestis neile veidi gaasi anda ja Väike-Maarjasse saata? Või kanad ei hinga gaasi ning ükski tapamaja Eestis sulelisi ei tapa?
on nn "vabaduse" ajal lahkunud teistesse riikidesse kokku vist juba paarsada tuhat eestlast. Lisaks sellele on "vabaduse" ajal ebaloomuliku negatiivse iibe tõttu sada tuhat eestlast lahkunud olematusse. Kui meie kunagiselt presidendilt selle kohta oleks küsitud, oleks see arvatavasti vastanud: "Mina ei tea, et meil mingi õnnetus oleks juhtunud"! Tragöödiast rääkimata.
juba mõnda aega,et midagi on toimumas,selles "muna maailmas"Suvel munahinnad nii kõrged.See ikka selline kunstlik värk.Sigadega oli sama kamm.Kui katk alles hakkas sisse imbuma,siis minister Keit ei lubanud metssigu hävitama hakata.Mul on see väga hästi meeles.See s...a kokkukeeramine,mis tehti oli ju baltiriikide parim.Teised tapsid natuke ,me enamuse kodusigu.Nüüd siis kanad.
Meil EI TASU VÄIKETOOTMINE ÄRA.Meie oleme kolhoosiga harjunud.Lääne Saksamaal on pisikesed tootmistalud,sõnnik käib lauda taha hunnikusse.No seal on külad sellised nagu meil Pärnu linn.Meiereid kodus,toodetakse vähe ja kodutalus poekene,kust käib müük.Piimanõud sellised,nagu meil vanastu olid 25 ja 40 liitrised.Kuivavad muide aiateibas.Pole seal euronõudeid ega 5 kraanikaussi.Elavad ja mängivad pilli ja löövad tantsu.Aga meil on laulaurahvas ja euronõuded!
kui vähegi võimalik, siis toit tooda ise. Salmonella bakter on looduses üsna laialt levinud, et siit vastuolu, et farm kunagi pihta ei saa ja samas kui saad pihta, siis firmale morbiidsed tagajärjed a mis maksab ühe elujõulise põllumajandusfirma firma tegemine? Huvitaks, kuidas oleks sarnase olukorra likvideerimine kulgenud näiteks Soomes, USA`s, Inglismaal?
Soomes paneb riik õla alla ja USA`s loeti mõni aeg tagasi salmonellat rohkem perenaise probleemiks, et kui töövõtted valed, siis ongi perel jama majas. Aga kuidas täpselt lood, peab veel vaatama.
Kas ümbertöödeldud kanaliha ja munade toodang tuleb Eestisse tagasi importkaubana ja sellevõrra kõrgema hinnaga? Kasum missugune või, kuidas ümbertöödeldud kaup liigub?
Ei tea kas inimesed kaa kuumtöödeldakse kui tuleb puhang. Kas kanu ei saa kuidagi ravida? Imelik küll kui lihtsalt suudetakse loomi hävitada. Ja kõike seda raha pärast. Jube
Mees ajab absurdset jama! Esiteks peab kogenud tootja selliseks löögiks valmis olema. See on kõige labasem ja hullem risk. Teiseks - no mida hala - "mürgimärk peal" - halloo??? Eesti tarbijaist 90% ostab hinda ja neil on märgist täiesti suva! Muna on muna. Olgu see Senegalist, Lätist või Poolast, peaasi, et odav. Kolmandaks. Milleks vassida? Raudselt tehti ka kordusanalüüsid ning kogu kanalat ei hukata niisama, ilma põhjuseta.
võivad olla salmonellaga nakatatud ja korduproov oli puhas. Aga meil ei osata muud kui põllumajandust hävitada ja kõik loomad-linnud tappa, nii terved kui haiged. Ja siis imestame, et miks eestlane ei taha hakata ettevõtjaks ja miks minnakse minema ja riigikaitselisest kaitsetahtest ja strateegilisest oma toidu tootmisest pole mõtet unistadagi.
See on eriti kurb uudis. Ainukesed õrrekanade munad, mis olid mõistliku hinnaga müügis - L suurus oli 1.35, samas kui järgmised on juba 1.80. Nüüd tuleb mul ka puurimunade juurde tagasi minna, sest 2 € eest mune osta on liig mis liig.
Kas ikka mõistate mis toimub. Ühe gripipisiku leidmisel süstitakse läbi kümned miljonid. Ühe Salmonelloosipisiku leidmisel hävitatakse koheselt 200 000lindu. Järgmise sammuna leitakse kindlasti, et kogu paha on pärit kodukanadest ja kästakse need hukata. Sigadega on massihävitus juba toimunud. Kulla hooliv roheliste kamp ja teised loomaõiguslased, kus te nüüd olete.
Siis võiks ju hiigelkanafarmid ära keelata ja munatoodanguga võiks tegelda vaid väikesed asjaarmastajad. Kana ja paljud teised on siiski samasugsed elusolendid. Nüüd veterinaar või terviseamet lasi piltlikult öeldes ühe kanafarmi ribadeks ja tagajärjeks vägev holokaust - 200 000 kana viiakse surma.
Ikka Läti, Leedu ja Poola kanamunad pidid viletsad ja kahtlased olema :) Tegelikkuses on Eesti põllumees nendest mahatehtud naabritest oma tehnoloogilises arengus pikalt maha jäänud. Eesti, looma, linnuiliha ja muu põllu- maamajandus nende riikide kõrval olematu.
Jälle põhjus Lätti minna. Saan sealt 89-99 sendi eest karbitäie naaberriikide kanade munetud mune, siin juba pea kaheeurosed "ülekullatud" munad müügil.
pidid samuti poolas viletsad olema . " Poola keskmine aastapalk oli 2017 aastal 25 921 dollarit võrreldes naabri Saksamaa 46 389 dollariga, selgub OECD andmetest. ) Aga meil Eestis ?? Hinnad on kallimad kui poolas ja eestlase töötasu alla igasugu arvestust.
kui see ei ole konkurendi kõrvaldamine, siis... Kordusproov ju näitas, et mingit salmonelloosi ei ole. Ometigi lähevad kanad "hukkamisele Poola" ja munad "ümbertöötlemisele, mille käigus salmonelloos hävitatakse." Justnimelt - ümbertöötlemisele, mitte hävitamisele....
Ja siin on yks põhjus, miks yhe gigantse munela asemel tasub ehitada mitu väiksemat. See hajutab riske, et mõne taudi puhkedes tuleb uksed kinni panna ja pankrotistuda, sest kõik linnud-loomad läevad teise ilma.
seeski ei usu, et kõik 200 tuhat kana on salmonid. Samuti näitab selline juht, et parem mitu väikest kui üks hiiglama pirakas kanala. Kui ühel riigikogulasel on nohu, kas siis ka ülejäänud 100 viiakse tapale?
Keegi peaks seda kontrollimis asutust uurima, nendel pole mingit kontrolli mis jama seal kokku keerataksa, kuskilt ühelt munalt saadi “pakter” ja nüüd käib selline nõiajaht.Ennem kui asi purki pannakse,peaks tuhandeid teste tegema, nüüd rikuti firma maine ühe musta munapärast kuupeale need kanad, neid saab uued osta aga inimesed jälle tööta.
Mis neil ametnikel muud teha kui mune sügada ja arvutit vahtida. Unustavad vahepeal isegi kätepesu ära, tormavad kohe kui käsk antakse oma essuste kätega proove võtma.
Praeguses masstootmises munevad kanad 13 kuud. Munema hakkavad 4 kuuselt. Nii et alla pooletest aasta ja läheb terve laudatäis hukkamisele. Just, hukkamisele, sest ükski lihatööstus ei võta neid tühjakspigistatud olevusi lihaks vastu.
Seakasvatus untsus, sel talvel läheb loomakasvatus, linnukasvatusega hakati ka pihta. Pmt oleme ca 7 aasta pärast teistest nii sõltuvad, et sõda ka pole vaja- oleme nii ehk teisiti alla andnud.
oma toidulaua hävitajad katastroofid vaid mõne viimase aastaga? Isegi nn nõukogude ajal hoiti, suudeti toidualauaga seonduv toimimas hoida. Suu-sõrataud oli, aga tuldi toime, salmonellapuhangudki, mitte aga sellise tapatalguga. Väikesed mõne loomaga majapidamised olid väga tavalised, ka linnades kasvatati põrsastest jõulupraad, tibudest munejad kanad või prisked broilerid. Täna ei tea-mäleta varsti enam keegi, kuidas toit kasvab, olgu põllul või laudas. Ja nii see sõltumatus kellegi huvide-diilide nimel kaob. Kellele munatootmine siis nüüd jääb, vanale Linnuvabrikule kaasajastatud nime all või Läti sarnasele suurtootjale, või oli hinnaks Lõuna-Eestisse plaanitav uus suurtootmine... Sigade katk, veiste toidunappus, kanade masshukkamine. Paljuvõitu haigusi, millest veterinaarmeditsiin millegipärast jagu ei saa. Toidu hindadega manipuleerimise võimalikkus vahendeid valimata? Katuserahade külvamise ajal...