Kommentaar

Toiduspetsialist | Meie igapäevane väheväärtuslik leib

Katrin Bats, Rimi Eesti Food ASi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist, 3. oktoober 2018, 20:38

19 KOMMENTAARI

m
miks/ 9. oktoober 2018, 08:06
Miks on siis pandud kõlblikkuskuupäev peale isegi suhkru ja soola pakkidele, kuivainetest rääkimata? Nii sool kui suhkur võivad korralikes tingimustes säilida lõpmatuseni ja ka kuivainetega ei juhtu õigel säilitamisel mitte midagi isegi aastate jooksul. Meie peres lähevad solki siiski vaid kartuli- ja muude juurukate koored ja muud söödamatud osad. Vahel väga harva ka äikese tõttu külmikus enneaegselt hapuks läinud kohvikoor. Ei tea ka muudes tuttavates peredes mingit toiduraiskamist. Kuidas küll nii suur keskmine äravisatud toidu kogus saadakse?
u
Urmas/ 4. oktoober 2018, 21:39
Ma mäletan 1980 aastatest seda kuidas toona mängiti kooli sööklas leivasõda ja leib oli küll täiesti väärtusetu, sest ta ei maksnud mitte midagi. Nõukogude ajal oli toit nii odav, et toona inimesed ei väärtustanud enam seda! Massiliselt visati saiapätsid ja leivapätsid, mis olid päev seisnud ja ei olnud enam piisavalt pehmed, prügikasti! Tänapäeval sellist toiduga laristamist ei ole! Toona oli toit üliodav ja toona keegi ei väärtustanud toitu!
v
velak/ 4. oktoober 2018, 18:13
Toidu ära viskamisest. Mulle meeldib leib. Ostes seda on realiseerimise tähtajani 2 päeva- kui tagant poolt võtta. Pikema tähtajaga pole. Meie pere sööb leiva ära -hea et REHE leib kärab ka mitu päeva hiljem. Sama TOSTA mitmeteravilja kohta. Ostes kaks- kolm päeva realiseerimise tähtajani. Teisi pole.. Kärab tegelikult umbes 5 päeva veel. Siis läheb halli. Meil. Siit küsingi ---kuidas osta värsket toodangut --või see ongi värske.
t
Toit/ 4. oktoober 2018, 15:52
Ei tea kes need hirmsad raiskavad on? Mul läheb paar kilo toitu raisku suvel, kui valmis toit või leib ja sai ei pea kõrgele üldisele temperatuurile vastu. Leib ja sai läheb kotis hallitama, sest temperatuuri kõikumisest tekib kilekotti kondents ja muu toit rikneb, sest unustan jäägid külma panna.
a
Appi/ 4. oktoober 2018, 15:39
Kui palju aegunud toitu poed minema viskavad,töötajad vötta ei tohi.Eriti suured ketid.Ei ole nii rikas,et raisata!
v
velak/ 4. oktoober 2018, 18:20
Tean. Sest tihti tuleb prügiauto poe juurde kui mina seal olen. Korvidega pagaritooteid,juur ja puuvilju lademetes jne
o
Onu/ 4. oktoober 2018, 12:17
Teadlased on kindlaks teinud, et kui anda riknenud toitu koduloomadele siis toidu raiskamist ei toimu.
n
Noh/ 4. oktoober 2018, 12:04
Kuule mode, kui Sa talu elust midagi ei tea siis mine kooli!
n
Noh/ 4. oktoober 2018, 12:02
Vanasti ei visatud toitu ära vaid see läks sigadele ja sead söödi hiljem ära.

m
meie igapäevane leib/ 4. oktoober 2018, 09:09
Miks peaks toitu raisku laskma? On ju sügavkülmikud, kuhu panna ja kiirel ajal võtta... Ei ole toitu ära visanud ja tunnen süümepiina kui mõni saia või leivaviil hallitama läheb ja seda sellepärast, et ei ole osanud õigel ajal külmkappi panna. Toitu ei tohiks raisata...
n
nokk kinni,saba lahti/ 4. oktoober 2018, 05:40
kui poest toitu ei osteta,lähevad tootjad pankrotti,tootjad pankrotis,poes pole toitu ja kaupmehed pankrotis, ja sotsidest ninatargad tööta.töötud sotsid lähevad kallale kapitalistidele,ehitavad uued vangilaagrid ja kehtestavad sõjakommunismi poliitika.j.n.e.
t
T.Mets/ 3. oktoober 2018, 21:10
Ah, et meie igapäevane väheväärtuslik leib. Pole viga, leiame rohtu väärtustamiseks. Alles täna hommikul radio lohutas, et oodake veel tsipa ja meie igapäevase väärtust saab tõstma oluline hinnatüus
o
Oh/ 4. oktoober 2018, 10:50
Ju siis tulebki hinda tõsta, kui inimesed pidevalt toitu ära saavad visata.
s
4. oktoober 2018, 14:16
Sooda, 30% saagist jäi saamata sel aastal, möödunud aastal 25%. Loomulikult toob defitsiit hinnatõuu.
e
Erla/ 3. oktoober 2018, 20:44
Eestlane sõi vanasti riknenud toitu? Millele selle artikli autor tugineb?
K
./ 4. oktoober 2018, 10:51
Kus on öeldud, et riknenud toitu söödi ?
e
Et/ 4. oktoober 2018, 10:53
Mõte oli ikka selles, et kunagi ei kardetud toidu riknemist paaniliselt ning julgeti ja osati lõhna, värvi või välimuse järgi toidu värskust hinnata.
k
4. oktoober 2018, 14:19
Kuidas siis artor sovitab käituda toiduga, mille kõlblik kuni kuupäev ei ole saabunud, aga maitseb nagu riknenud toit? Poest tulebki kõige hullem solk, mis prügikasti rändab. Kartulikoori ma ikkagi söömaa ei hakka, kuigi ka need letakse ära visatud toidu hulka.
h
hmm/ 4. oktoober 2018, 16:35
Ma ei mõista toiduspetsialisti hirme. Toit on umbes sama nagu osta igapäev ajalehte. Loeme läbi ja viskamine minema. Toiduga on sama lugu, ta lihtsalt on tarbekaup ja kartuliul pole ju väga vahet kui palju teda ära süüakse või kui palju teda loodusse tagasi läheb (või seatoiduks).

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee