Eesti uudised

Restoran Noast alguse saanud haigusepuhangu põhjus jäi selgitamata (2)

Ohtuleht.ee, 6. september 2018, 16:10
Foto: Robin Roots
Terviseamet tuvastas sarnaselt toiduametile, et tänavu juulis Tallinna-Viimsi piiril asuvast Noa restoranist alguse saanud salmonelloosipuhangut ei põhjustanud tooraine.

"Terviseameti ning veterinaar- ja toiduameti uuringu tulemused näitasid, et Noa restorani külastajad nakatusid salmonelloosi toiduvalmistamise käigus hakklihaga kokkupuutunud haigusetekitaja tõttu," ütles terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ERR Uudistele.

Seda, kuidas tooraine haigusetekitajaga söögivalmistamise käigus kokku puutus, pole tagantjärele võimalik enam tuvastada.

NOA restoranis veiseliha tartari söömisest alguse saanud salmonelloosipuhangus haigestus kokku üle 30 inimese. Haiglas tuvastati, et tegemist oli salmonelloosi D-tüvega, mis pole inimeselt inimesele leviv nakkus.

Samal teemal

9. oktoober 2018, 14:08
TEADLANE: salmonelloosi võib saada ka lemmikloomalt
3. august 2018, 18:13
Terviseamet: restorani Noa toit saastus salmonelloositekitajatega toiduvalmistamise käigus
24. juuli 2018, 17:41
Viimse millimeetrini desinfitseeritud NOA avab taas uksed
20. juuli 2018, 10:03
NOA peakokk salmonelloosi levikust: kindlasti oleks andnud midagi ära teha

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee