Kiiksud

KOHVIKUD: pohmellis kliendid nõuavad esmaspäeviti seljankat

René Piik, 7. august 2018, 16:07

63 KOMMENTAARI

m
Moderaat/ 12. august 2018, 06:58
Autor-noormees pole vist kunagi päris seljankat saanud, et seda "vürtsikaks" nimetab. Selles pole vürtse. Pohmaka vastu aitab c-vitamiin, mida on ohtralt hapukapsas, seetõttu tasub süüa štši ehk hapukapsasuppi. Hartšoo aitab ja kanasupp ka. Vürtsiga ei tasu magu ärritada.
m
13. august 2018, 07:56
Mida see soljanka su meelest siis tähendab, kui mite hapendatud aedviljade baasil suppi?
m
Moderaat/ 14. august 2018, 01:23
Soljanka on soolaste lihasaaduste ja hapukurgiga supp. Klassikalises variandis neerudega. Hea toon on panna sisse ka oliive ja serveerida sidruni ning maitserohelisega. Mitte see oranž plöga, mida annavad kohad nimega "Kohvik".
g
gee/ 9. august 2018, 19:18
Mina sain kunagi tõeliselt ehtsat seljankat Moskva ühes söögikohas, vaat' see oli seljanka! Paremat pole senini veel saanud.
m
8. august 2018, 21:56
mitte s1ttagi ei taha süüa kui pohmakas on,hea kui vesi alla läheb.
s
siis/ 14. august 2018, 23:06
n
Noa Laev/ 8. august 2018, 14:43
Noa restoraanis aga pakutavat vürtsitatud salmunellot !
s
8. august 2018, 14:14
Seljankat soovitakse igal ajal, sest sellest saab kõhu korralikult täis, kuigi ka teisi suppe saab teha nii, et kulp potis püsti seisab.
ö
ösel/ 8. august 2018, 09:43
Töölissööklates oli esmaspäeviti kohustuslik hapukapsasupp.
t
...misajsast?? tartut ja haapsalut sassi ajada no mida veel, tundub et õl "ajakirjanikel" on iga päev paras seljankavajadus....
t
tartlane/ 12. august 2018, 15:34
just hakkasin mõtlema, et kus see Taksi pubi veel Tartus asub... pole sellest midagi kuulnud. Mulle istub pohmakaga kõige paremini piimasupp, isegi vahel ennetan ja teen seda peale pidu öösel koju tulnunagi veel.
t
Taksi/ 8. august 2018, 09:09
Taksi Pubi asub HAAPSALUS! Niisamuti ka Augustibluus.

K
???/ 7. august 2018, 23:22
Kas Taksi pubi ja Augustibluus on siis Tartus või? Vanasti oli Haapsalus.
s
standard disclaimer/ 8. august 2018, 08:08
luigemeedia ajakirjanike tase.
a
a kas/ 7. august 2018, 21:49
mõnest kohvikust esmaspäevati head n8kku kah saaks või? vat see oleks parim pohmaka rohi
m
mulle sobib/ 7. august 2018, 21:32
hommikul 200 grammi nina alla ja asi korras
s
Siis tore ju./ 8. august 2018, 09:39
Mulle jälle ei sobi, kuna pean rooli istuma. ;)
m
müü maha oma auto/ 8. august 2018, 10:22
bussisõit ju nüüd tasuta, kommunism saabus
a
Aitäh nõuande eest./ 8. august 2018, 17:22
Õhe kommuniusmuse sai juba eelmise sanjandi eelviimasel kümnendil üle elatud. Küll elab selle kah, nii, et ei pea "tasuta" transporti kasutama. Ohtlik kah teine, iga nädal pidurdatakse keegi vigaseks.
i
irw/ 7. august 2018, 20:49
Meie söögikohtades ei osata seljankat teha. Kipub teine olema vesine ja soolane lurr.
e
Eks siis peas/ 8. august 2018, 09:39
hoolsamini söögikohti valima, mis muud. ;)
t
Teadmiseks/ 21. august 2018, 14:31
Niinimetatud seljankapohi tehakse vabrikus ja muuakse suured plekknous kohvi kulge, kus sellele kuuma vet lisatakse.
r
retsept õigele eestlasele/ 7. august 2018, 20:25
Esmaspäevase "sinise äratuse" puhul üks abistav soljanka:)
r
retsept õigele eestlasele/ 7. august 2018, 20:25
Esmaspäevase "sinise äratuse" puhul üks abistav soljanka:)
v
VABANDAGE/ 7. august 2018, 20:07
Kas keegi näeb siin seljankat? Mina näen siin borši suppi. Kullakesed kokamutid, seljankas ei käi tomatipasta.
M
:)/ 7. august 2018, 20:46
Mis ajast borši sisse tomatipastat pannakse?
v
võta millist toidukohta tahes/ 9. august 2018, 00:25
ja mine kööki siis näed mida kokku keeratakse, söögiisu läheb seepeale jäädavalt ära.
e
Eh, te ju/ 7. august 2018, 20:03
Häbistate end ja rahvust, jood ikuraisad
s
8. august 2018, 14:22
Seljankat söövad kõik hea meelega, eelnev joomine ei ole kohustuslik.

j
Joomarid/ 7. august 2018, 20:02
Nuusutavad kitsejuustu, vaevalt nad suppi söövad
a
Arusaamatu/ 7. august 2018, 19:56
Joomine pidi ju vähenenud olema kõvasti "tänu" ossitopskile? Ja nüüd vastupidine artikkel?!
s
Statistikaamet/ 8. august 2018, 09:42
n
8. august 2018, 14:23
Nüüd joovad lätlased roppu moodi :D
e
eva/ 7. august 2018, 19:43
Pohmellist ei tea midagi, olen karsklane. Minu lemmikud on okroshka suvel ja seljanka talvel. Teen kõik ise. Üllatus oli kui üks tohter teatas, et kui on diabeet, siis seljanka pole soovitav.
p
Proovitud, täätab/ 7. august 2018, 19:34
seljanka ja tomatimahl, tean seda aastast 1982. Võru restoran, parim koht oli.
m
muig/ 7. august 2018, 18:23
Rassolnikust parem ei räägitagi, sest liiga suured läbimüüginumbrid?
Selgituseks: rassolnikus on hapukurk ka sees.
m
möhh/ 7. august 2018, 18:07
Sõin kooperatiivi ajal kusagil Tln bussijaama lähistel seljankat ja tundus, et seal on mingi väikese looma kopsutükid sees, kassi ilmselt.
m
miisu ja pontu/ 7. august 2018, 21:32
pisteti ikka lihapirukatesse ju
k
Koerapüüdja Vasja Shtõk,/ 8. august 2018, 09:45
Koplis Vasjal baar-saslõkk.... (Laika kosmosesse sai)
t
Tunduvalt kõvem pohmakaravim/ 7. august 2018, 18:05
On Murastes, Mummi Trahteris pakutud guljashisupp. See võttis otsaesise märjaks, jumalik suutäis.
n
Nii/ 7. august 2018, 17:38
on see ju terve eluaeg olnud....mida te imestate...ja pealegi kuum seljanka pärast seksi on väga hea pohmaka ravim
e
Ei tea kui suur keppelmeister/ 8. august 2018, 09:47
ja kepi tahtmine üldse, pohmas peast on? Ilmselt ainult siis kui pole seda ÕIGET pohmakat. ;)

t
Tartu raudteejaama resto/ 7. august 2018, 17:24
seljanka oli parim,aga Edu sööklas ka poolikud teeklaasid hapukoorega läks hästi,tomatimahl,heeringa taldrik sibula ja hapukoorega,eks variante palju,see muidugi kallil ENSV aegu
v
viinasõber/ 7. august 2018, 17:17
Mina joon pohmelliga viina,aitab rohkem kui veinipuss või õllelurr.
k
Kui pead varsti rooli istuma/ 8. august 2018, 09:49
siis greibi toonik, kui ei pea siis longero.
j
Jauram/ 7. august 2018, 17:09
Ülihead seljankat saab Bussijaama kohvikust Tallinnas, kus pole ,,unustatud" seljankasse lisamata oliivid !
Õudsemat seljankat olen saanud Narvas kus seljankasse tõsteti taldrikule otse purgist kolm keetmata oliivi . Ometi peaks seljanka olema lähedasem vene menüüle kui eesti omale, ju siis ei tedanud need vene kokad seljanka olemasolust !? Ajuvaba kokakunst seekord, nädalapärast võin uuesti kommenteerida Narva käiku .
h
hahaha/ 7. august 2018, 17:30
et purgis on oliivid ju toored :D restoranides ei keeda keegi oliive, alati tõstetakse purgist seljanka sisse. loomulik, et nii ka kohvikutes.
j
Jauram/ 7. august 2018, 19:09
Vot ikka kuumutatakse supileemes küll oliive .... , sina näri tooreid !
m
mina küll söön,/ 8. august 2018, 00:51
olen oliividest lausa sõltuvuses.
Palju kordi olen ostnud oliive, et neid salatisse lisada, aga salatisse ei jõua nad peaaegu kunagi, sest nagu purgi avan, nii selle tühjaks söön.
e
ehh/ 7. august 2018, 18:43
mis neist oliividest, kõige hullem, kui topitakse kartulit seljankasse.
n
nurrmees/ 7. august 2018, 20:45
täpselt nii. seljanka 3 põhikomponenti on lisaks veele sibul, lihakraam ja tomatipasta. mitte midagi muud sinna ei panda. kartul sisse ja kogu hea söök on rikutud.
a
anna olla/ 7. august 2018, 19:16
kui sina ei tea, siis õnneks mõni oskab ka süüa teha., näiteks nagu need Narva kokad.
j
Jauram/ 7. august 2018, 17:01
Töötasin pea 20-aastat Luha tän. (Tln.), 70-90.-ndad. Meile toodi sel ajal nüüdse Stockmani kaubamaja vastast Kremli maja sööklast toitu ja iga esmaspäev oli vastuvaidlematult- HAPUKAPSASUPP ! Sel päeval tuli võsiseva sisemusega alati tunnike tööajast võtta et esimesena supp kätte saada .... See oli söökla kassapäev, ülejäänud päevad võis kinni olla, sest kapsasupi päevaga sai nädala plaan täidetud, ostjateks ka need kes kaugelt iga päev mööda käisid sööklast ... Hea, super supp, seapekk ja sinep !!!
l
Luoma/ 7. august 2018, 16:49
Millega haigestusid, sellega ravidki. Päevas kaks poolikut. Hommikupoolik ja õhtupoolik. Ja tervis korras.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee