Elu

Evelin Ilvese Napoleoni tort sattus karmi kriitiku taldrikule (250)

Toidutare, 5. august 2018, 17:47
 Stanislav Moškov
Hiiumaal poodi pidav Evelin Ilves meenutab, kuidas tema valmistatud keerukas Napoleoni tort sattus karmimast karmima kriitika alla – kohvikusse sisenesid prantslased, tellisid koogi... Ning saabus pikk vaikus.

„Urisin, kuidas neile meie toit maitses,“ meenutab Evelin värskes Toidutare kolumnis, kuidas läks ärevust alla surudes külalistega vestlema. „Pereisa pani küsimuse peale silmad kinni ja lausus vaikselt: „Mille-feuille oli lihtsalt merveilleux (imeline – toim.), justnagu minu vanaema tehtud! Ma pole seda maitset kolmkümmend aastat tundnud! Ja ma ei saa enam aru, kus ma olen...“

Evelini Napoleoni tordi ehk mille-feuille (prantsuse keeles: 1000 lehekest) retsept pärineb otse Pariisi südames Place de la Concorde’l asuvast Restaurante Obelisque’st, kust meie tollane kultuuriatašee Kersti Kirs selle hinnatud peakokk Fransois Piege'lt välja rääkis.

Edasi aga uurige Toidutarest Evelini kolumnist!

Samal teemal

30. september 2018, 12:26
Evelin Ilves: Tegelikkus nii hiilgav polnud. Mis siis juhtus?
26. august 2018, 09:14
Evelin Ilves: Oooops! Seda ma küll ei oodanud!
19. august 2018, 10:52
Evelin Ilves meenutab Ärma talu algusaegu
12. august 2018, 10:19
Evelin kutsus Ärmal kõik pannkoogilauda – ja mis siis juhtus?

250 KOMMENTAARI

v
Vanaema Liisi 7. august 2018, 16:42
Aru ma ei saa, mis vahe on napooleoni tordil ja koogil. Veel ei saa ma aru, kuidas seda nime tuleb kirjutada. Koolis õpetati mulle, et isiku ja kohani...
(loe edasi)
E
243 KOMMENTAARI! 7. august 2018, 11:20
Evelin on ju klikimagnet!
Mida rohkem te teda kirute, seda rohkem saate temast artikleid.
Täitsa tore jutt oli ju, kui link lahti klikkida. ...
(loe edasi)
Loe kõiki (250)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee