Selveriga köögis | Sisuturundus

SELVERIGA KÖÖGIS | Röstkartulisalat redise, spargli ja sinepise vinegrettkastmega  

Õhtuleht, 13. september 2018, 10:00
 Selver
Koostisosad (neljale-kuuele)
  • 1 kg kartuleid
  • 2-3 sl rapsi- või oliiviõli
  • Soola ja musta pipart
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 punt (450 g) rohelist sparglit
  • 200 g rediseid
  • 1-2 sl väikseid kappareid

Sinepine vinegrettkaste:

  • 1 väike punane sibul
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • 0,5 tl meresoola
  • 1 tl musta pipart
  • 4 sl oliiviõli
  • peotäis basiilikulehti

Kaunistuseks:

  • värskeid basiilikulehti
  • küüslauguidusid

SUUNDU POODI

Valmistamine

Koori pestud kartulid ja lõika sektoriteks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja maitsesta soola-pipra-basiilikuga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u  20 minutit, kuni kartulid on kaunilt küpsed ja pruunid.

Murra sparglite alumised otsad ära kohast, kust need ise murduvad. Lõika sparglivarred kolmeks ja keeda soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit. Mitte rohkem, et nad jääksid  veel  mõnusalt krõmpsud. Nõruta ja lase jahtuda sõelal.

Laota vaagnale kartuli- ja redisesektorid, tükeldatud spargel. Sega segamini ja nirista üle kastmega. Puista peale kapparid ja mõned basiilikulehed, mõned kuhjakesed küüslauguidusid.  Maitsesta veel soola-pipraga ja serveeri.

Valmistusaeg ~40 minutit

Kalorsus ühele 345 kcal

Samal teemal

25. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Kookos-purukattega ploomikook
18. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Jõululeib pähklite ja kuivatatud puuviljadega
11. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Veisehakkliha-tatrakotletid
4. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Kõrvitsapüreesupp tšilliga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee