Laadin videot...
1
foto

Koostisosad (neljale-kuuele)

  • 1 kg kartuleid
  • 2-3 sl rapsi- või oliiviõli
  • Soola ja musta pipart
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 punt (450 g) rohelist sparglit
  • 200 g rediseid
  • 1-2 sl väikseid kappareid

Sinepine vinegrettkaste:

  • 1 väike punane sibul
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • 0,5 tl meresoola
  • 1 tl musta pipart
  • 4 sl oliiviõli
  • peotäis basiilikulehti

Kaunistuseks:

  • värskeid basiilikulehti
  • küüslauguidusid

Valmistamine

Koori pestud kartulid ja lõika sektoriteks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja maitsesta soola-pipra-basiilikuga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u  20 minutit, kuni kartulid on kaunilt küpsed ja pruunid.

Murra sparglite alumised otsad ära kohast, kust need ise murduvad. Lõika sparglivarred kolmeks ja keeda soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit. Mitte rohkem, et nad jääksid  veel  mõnusalt krõmpsud. Nõruta ja lase jahtuda sõelal.

Valmista samal ajal kaste. Koori ja haki imepeeneks sibul, sega sinepi, äädika ja maitseainetega, vispelda vähehaaval hulka ka õli, kuni saad meeldivalt paksu emulsioonkastme. Lisa hulka peotäis hakitud värsket basiilikut.

Laota vaagnale kartuli- ja redisesektorid, tükeldatud spargel. Sega segamini ja nirista üle kastmega. Puista peale kapparid ja mõned basiilikulehed, mõned kuhjakesed küüslauguidusid.  Maitsesta veel soola-pipraga ja serveeri.

Valmistusaeg ~40 minutit

Kalorsus ühele 345 kcal

Jaga artiklit

Päevatoimetaja

Silja Ratt
Telefon 51993733
silja.ratt@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis