Selveriga köögis | Sisuturundus

SELVERIGA KÖÖGIS | Röstpaprikapirukas kitsejuustuga  

Õhtuleht, 30. august 2018, 10:00
 Selver
Koostisosad (10-12 tk)
  • 4 dl jahu
  • 150 g võid
  • 3 sl jääkülma vett
  • 0,5 dl seedermänniseemneid
  • 0,5 tl soola

Kate:

  • 1 purk röstitud maguspipraid, Gourmante
  • 180-200 g kitsejuustu (viilutatud)
  • 4 muna
  • 4 dl piima
  • Soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

  • tüümianit
  • seedermänniseemneid

SUUNDU POODI

Valmistamine

Haki jahu, seemned ja külmad võikuubikud puruseks seguks, lisa sool ja vähehaaval vesi, sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Mässi kilesse ja tõsta 20 minutiks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ja suru 24-26 cm lahtikäiva pirukavormi põhjale ja külgedele. Tõsta koos vormiga 30 minutiks külma, torka kahvliga augud.

Nõruta maguspiprad ja lõika igaüks kolmeks piklikuks viiluks. Vispelda omavahel piim, munad, sool ja pipar. Lao enamus juustuviile põhjale, jäta 5 viilu peale panemiseks ootele. Laota juustule kaunilt ka värvilised maguspiprasektorid. Kalla peale munasegu ja vajuta veel kõrvalepandud 5 juustuviilu kaunistuseks peale.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni munasegu hüübinud. Kaunista tüümiani ja ahjus röstitud seedermänniseemnetega.

Valmistusaeg 20 minutit + 50 minutit külmas + 30 minutit ahjus

Kalorsus ühele 280 kcal

Samal teemal

25. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Kookos-purukattega ploomikook
18. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Jõululeib pähklite ja kuivatatud puuviljadega
11. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Veisehakkliha-tatrakotletid
4. oktoober 2018, 10:00
SELVERIGA KÖÖGIS | Kõrvitsapüreesupp tšilliga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
online@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee