Laadin videot...
1
foto

Koostisosad (10-12 tk)

  • 4 dl jahu
  • 150 g võid
  • 3 sl jääkülma vett
  • 0,5 dl seedermänniseemneid
  • 0,5 tl soola

Kate:

  • 1 purk röstitud maguspipraid, Gourmante
  • 180-200 g kitsejuustu (viilutatud)
  • 4 muna
  • 4 dl piima
  • Soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

  • tüümianit
  • seedermänniseemneid

Valmistamine

Haki jahu, seemned ja külmad võikuubikud puruseks seguks, lisa sool ja vähehaaval vesi, sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Mässi kilesse ja tõsta 20 minutiks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ja suru 24-26 cm lahtikäiva pirukavormi põhjale ja külgedele. Tõsta koos vormiga 30 minutiks külma, torka kahvliga augud.

Nõruta maguspiprad ja lõika igaüks kolmeks piklikuks viiluks. Vispelda omavahel piim, munad, sool ja pipar. Lao enamus juustuviile põhjale, jäta 5 viilu peale panemiseks ootele. Laota juustule kaunilt ka värvilised maguspiprasektorid. Kalla peale munasegu ja vajuta veel kõrvalepandud 5 juustuviilu kaunistuseks peale.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni munasegu hüübinud. Kaunista tüümiani ja ahjus röstitud seedermänniseemnetega.

Valmistusaeg 20 minutit + 50 minutit külmas + 30 minutit ahjus

Kalorsus ühele 280 kcal

Jaga artiklit

Päevatoimetaja

Silja Ratt
Telefon 51993733
silja.ratt@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis